ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαφωνία Ελλάδας - Κομισιόν για το ρόλο του Brussels Group

Διαφωνία Ελλάδας - Κομισιόν για το ρόλο του Brussels Group

Πολιτική είναι η λύση που πρέπει να δοθεί στο ελληνικό ζήτημα, σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση, καθώς πιστεύει πως τα τεχνικά κλιμάκια έχουν εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες για περαιτέρω σύγκλιση στα ζητήματα που παρατηρείται χάσμα – Επιμένουν, από την άλλη, στο ρόλο των τεχνοκρατών οι δανειστές.

Και μπορεί ο επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, να ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα στη σημερινή μεταξύ τους συνάντηση στις Βρυξέλλες, να ενταθούν οι προσπάθειες για εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης μέσω των τριών Θεσμών, ωστόσο το Μαξίμου, χωρίς να θέλει να διαγράψει το ρόλο των τεχνοκρατών, πιστεύει πως η συζήτηση πρέπει να περάσει πλέον σε πολιτικό επίπεδο.

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος της έντονης δραστηριοποίησης, τόσο του Νίκου Παππά, όσο και του Ευκλείδη Τσακαλώτου, το προηγούμενο τριήμερο στη βελγική πρωτεύουσα.

Η Κομισιόν πάντως, συνεχίζει να διαμηνύει πως οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται σε τεχνικό επίπεδο, με τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόφσκις, να δηλώνει ότι «είναι δυνατόν να επιτευχθεί πρόοδος, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση»…

Σχετικές ειδήσεις