ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Οι τίμιοι αγώνες δικαιώνονται (videos+photos)

Τσίπρας: Οι τίμιοι αγώνες δικαιώνονται (videos+photos)

Ιστορική χαρακτήρισε την ημέρα της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δεν παρέλειψε να στείλει ένα ακόμη μήνυμα προς τους δανειστές για τη διαπραγμάτευση, αλλά και προς την ελληνικό λαό για το δίκαιο αγώνα που δίνει.

Κατά την υποδοχή του στο Ραδιομέγαρο από το διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ, Λάμπη Ταγματάρχη, ο πρωθυπουργός, άρτι αφιχθείς από τις Βρυξέλλες, προκειμένου - όπως είπε - να συμμετάσχει, στη σημερινή γιορτή της Δημοκρατίας, δήλωσε πως πρόκειται για μια ιστορική ημέρα χαράς, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επιτυχή κατάληξη της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους.

Απευθυνόμενος, δε, λίγο αργότερα στο συγκεντρωμένο πλήθος, ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως ο αγώνας των εργαζομένων δικαιώθηκε γιατί ήταν τίμιος, ενώ πιστεύει πως θα δικαιωθεί και ο αγώνας του ελληνικού λαού στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, που επίσης είναι τίμιος.

«Είναι μεγάλη η χαρά και η συγκίνηση. Είναι μια ιστορική μέρα σήμερα μετά από δύο χρόνια ακριβώς αγώνων που δικαιώθηκαν διότι οι τίμιοι αγώνες δικαιώνονται», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: «Σήμερα ανοίγει ξανά η ΕΡΤ και καλύπτεται μια ανάγκη του ελληνικού λαού στην έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα να δείξουμε ότι μπορεί ένας οργανισμός να είναι δημόσιος, έξω από τη λογική του κρατισμού, έξω από τη λογική που μέχρι σήμερα έζησε η ΕΡΤ της επιβολής των απόψεων της εκάστοτε κυβέρνησης. Η ΕΡΤ ανήκει στον ελληνικό λαό, είναι ταυτόσημη με την ιστορία της Ελλάδας και του ελληνικού λαού. Είμαι όλοι πολύ χαρούμενοι και συγκινημένοι σήμερα».

Απαντώντας, δε, στην ερώτηση ποια είναι η εικόνα από τη διαπραγμάτευση, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «την εικόνα τη δίνουμε μέρα με την ημέρα ανοιχτά, δεν κρύβουμε τα χαρτιά μας. Αγωνιζόμαστε διαπραγματευόμενοι», υπογραμμίζοντας πως «όσο ο ελληνικός λαός στηρίζει τις προσπάθειες της κυβέρνησης αυτή θα κρατάει τα δίκαια αιτήματα του ελληνικού λαού προκειμένου να μπορέσουμε να έχουμε μια συμφωνία η οποία δεν θα είναι απλά συμφωνία αλλά μια λύση που θα διατηρεί την κοινωνική συνοχή, θα δίνει αναπτυξιακή προοπτική και ταυτόχρονα θα δώσει λύση στο μεσοπρόθεσμο χρηματοδοτικό πρόβλημα της χώρας και άρα θα δημιουργήσει συνθήκες βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».

tsipras ert1 2

Στο μεταξύ, πλήθος κόσμου βρίσκεται από νωρίς στο Ραδιομέγαρο για τη γιορτή της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ, μεταξύ αυτών πλήθος υπουργών της κυβέρνησης και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ: o υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, (επίσης κατευθείαν από το αεροδρόμιο), ο οποίος συνόδευε τον πρωθυπουργό, ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, ο Γιάνης Βαρουφάκης με τη σύζυγό του Δανάη Στράτου, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, καθώς και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή.

2311057

Η συναυλία ξεκίνησε με την ακρόαση του εθνικού ύμνου και ένα δυνατό χειροκρότημα από το πλήθος των συγκεντρωμένων που συνόδευσε την προβολή βίντεο με τα πρώτα λεπτά της εκπομπής του νέου προγράμματος.

Στη γιορτή συμμετείχαν επίσης και πλήθος καλλιτεχνών μεταξύ των οποίων ο Νίκος Ζιώγαλας, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Θάνος Μικρούτσικος και πολλοί άλλοι.

Χαιρετισμό, τέλος, απηύθηναν βουλευτές, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, του ΠΑΜΕ και συνδικαλιστές. Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης, έκανε λόγο στην ομιλία του για την ανάγκη ενός δημοκρατικού νομοσχεδίου που πρέπει να κατατεθεί για την ΕΡΤ και για την πλήρη δημοκρατική της αποκατάσταση.

Παρούσα ήταν και αντιπροσωπεία των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών.

Σχετικές ειδήσεις