ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανθελληνικό παραλήρημα από την ανιστόρητη Die Welt

Ανθελληνικό παραλήρημα από την ανιστόρητη Die Welt

Δόξα τω Θεώ, όλο αυτό το διάστημα που η χώρα μας βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τους θεσμούς έχουμε χορτάσει από άθλια πρωτοσέλιδα γερμανικών εφημερίδων, από βλακώδη σχόλια Γερμανών αρθρογράφων και από ανιστόρητες τοποθετήσεις φιλοναζί φανφαρολόγων. Μία ακόμη «επίθεση αγάπης», έστω και αν αυτή προέρχεται από μέσο ενημέρωσης που θεωρείται πιο σοβαρό από τη «βασίλισσα των κίτρινων φυλλάδων» Bild, μπορούμε να την αντέξουμε...

«ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΡΑ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ Ε.Ε.»

Αυτή τη φορά, η χώρα μας μπήκε στο μάτι της συντηρητικής Die Welt, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ, υποστηρίζει ότι οι Έλληνες δεν είναι πραγματικοί Έλληνες και κατά συνέπεια κακώς η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στα κράτη-μέλη της Ε.Ε.

Ένα περίπου μήνα πριν φορέσει το σανδάλι πάνω από την άσπρη του κάλτσα (ή γκρι αν είναι καλαίσθητος) και αράξει με τις ώρες σε μια ταβέρνα παραγγέλνοντας μια χωριάτικη και μία μπύρα με τρία πηρούνια και άλλα τρία ποτήρια, ο συντάκτης γράφει ενθυμούμενος τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου το 1827:

«Οι μεγάλες δυνάμεις έπραξαν ενάντια στα πιστεύω τους (ότι δηλαδή οι λαοί δεν πρέπει να ξεσηκώνονται ενάντια στο νόμιμο ηγεμόνα τους), επηρεασμένες από καθαρό ρομαντισμό επειδή οι Ευρωπαίοι με την κλασική μόρφωση δεν ήθελαν οι απόγονοι του Ομήρου, του Σωκράτη και του Περικλή να συνεχίσουν να ζουν υπό τον τουρκικό ζυγό.

Η ιδέα ότι οι Έλληνες της σύγχρονης εποχής ήταν απόγονοι του Περικλή και του Σωκράτη και όχι μια φυλή με σλαβικά, βυζαντινά και αλβανικά γονίδια, που δημιουργήθηκε υπό την τουρκική κυριαρχία, ήταν διαδεδομένη μεταξύ των μορφωμένων Ευρωπαίων. Όμως, ούτε οι αρχιτέκτονες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπόρεσαν να ξεπεράσουν αυτήν την παρανόηση. Βάσει αυτής της λογικής έφεραν την Ελλάδα στην βάρκα της ΕΕ το 1980, με τις γνωστές συνέπειες που 'θαυμάζουμε' καθημερινά».

socks sandals

Τι «θαυμάζει καθημερινά» ο Γερμανός «δημοσιογράφος» εξαιτίας της παρανόησης των Μεγάλων Δυνάμεων; Τους προνομιούχους Έλληνες να εργάζονται 15ωρα για ένα κομμάτι ψωμί την ίδια ώρα που αυτός στην 6η ώρα εργασίας έχει ήδη αρχίσει να πληρώνεται υπερωρία, γερμανικές εταιρείες να αναλαμβάνουν μεγάλα δημόσια έργα προσφέροντας τη μία μίζα πίσω από την άλλη, το γερμανικό Δημόσιο να πουλά ρημαγμένα υποβρύχια, αλλά και συνειδητοποιημέμους και σοβαρούς συμπατριώτες του, όπως για παράδειγμα τους παρουσιαστές σατιρικής εκπομπής στο ZDF, να ξεφτιλίζουν τον ίδιο και τους όμοια σκεπτόμενους ανθρωπάκους...

Σχετικές ειδήσεις