ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Βέλη» από Κωνσταντοπούλου κατά Τουσκ και Λαγκάρντ

«Βέλη» από Κωνσταντοπούλου κατά Τουσκ και Λαγκάρντ

Απάντηση στην Κριστίν Λαγκάρντ και στην επίμαχη φράση της περί «ενηλίκων» που είπε μετά το πέρας του Eurogroup της Πέμπτης 18 Ιουνίου αλλά και στον Τουσκ για τις σκληρές του προειδοποιήσεις σε έντονο ύφος προς την Ελλάδα, έδωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξή της στο Channel4.

Συγκεκριμένα, η κυρία Κωνσταντοπούλου σχολιάζοντας τη δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ, τη χαρακτήρισε «προβληματική» και τόνισε ότι «ο ελληνικός λαός δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ανήλικος που θα πρέπει να υπακούει κυβερνήσεις ως ενήλικες».

Η πρόεδρος της Βουλής, αναφέρθηκε και στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, λέγοντας «μιλάμε για ανθρώπινες ζωές, ανθρώπινα δικαιώματα και δημοκρατία».

Η κυρία Κωνσταντοπούλου εξέφρασε και τη δυσαρέσκειά της για την ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα και τη συνάντησή του με το Ρώσο πρόεδρο, λέγοντάς του «Πιστεύω ότι κάνετε ερωτήσεις που περιλαμβάνουν απαντήσεις και οδηγούν σε ορισμένα συμπεράσματα. Δεν θα ήθελα μπω σε αυτό το είδος της απόρριψης προειλημμένων απαντήσεων που περιλαμβάνονται σε ερωτήσεις».

Συμπλήρωσε δε, μετά την επίμονη ερώτηση του δημοσιογράφου αν η Ρωσία μπορεί να επιλύσει τα προβλήματα της Ελλάδας, ότι « Η ερώτηση δεν είναι ποιος έχει απαντήσεις για τα προβλήματα της Ελλάδας αλλά κατά πόσον η ΕΕ μπορεί να ανταποκριθεί και να λύσει ένα πρόβλημα που δεν είναι μόνο ελληνικό».

Σχετικές ειδήσεις