ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όχι άλλοι καθηγητάδες κ. Παπανδρέου!

Όχι άλλοι καθηγητάδες κ. Παπανδρέου!
Τη στιγμή που η χώρα ισορροπεί επικίνδυνα στο χείλος του γκρεμού, το συμφέρον του τόπου απαιτεί τη επιστράτευση ανθρώπων

Τη στιγμή που η χώρα ισορροπεί επικίνδυνα στο χείλος του γκρεμού, το συμφέρον του τόπου απαιτεί τη επιστράτευση ανθρώπων που έχουν δουλέψει στη ζωή τους, έχουν περάσει τις εξετάσεις του πεζοδρομίου και της αγοράς και όχι από επαγγελματίες θεωρητικολογούντες «αερολόγους».

Δυστυχώς, όμως, ορισμένα από τα ονόματα που ακούγονται να «παίζουν» για τους υπουργικούς θώκους της νέας κυβέρνησης Παπανδρέου προκαλούν… ανατριχίλα.

Το μόνο που μπορεί να ελπίζει κανείς είναι ότι περιπτώσεις όπως αυτές της 'Ελενας Παναρίτη και του καθηγητή Ηλία Μόσιαλου δεν έχουν καν περάσει από το μυαλό του πρωθυπουργού. Δυστυχώς, όμως, δεδομένου ότι τέτοιου είδους άνθρωποι αποτελούν ακριβώς την «αυλή» του Γ. Παπανδρέου, οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ τρέμουν στην προοπτική ο πρωθυπουργός –προσπαθώντας να κάνει την… υπέρβαση- να επιβεβαιώσει τους χειρότερους φόβους τους. Διότι, καθηγητάδες και θεωρητικολόγοι που νομίζουν ότι έχουν όλες τις μαγικές λύσεις στο τσεπάκι τους, αλλά στην πράξη πολύ απέχουν από ουσιαστική εμπειρία στο management, στο χειρισμό πραγματικών κρίσεων και στην παροχή ουσιαστικών λύσεων, οδηγούν νομοτελειακά στο γκρεμό.

Τι να πει κανείς σχετικά με την Έλενα Παναρίτη, για παράδειγμα Βουλευτή Επικρατείας, που ουδέποτε ετέθη στην κρίση του ελληνικού λαού, μέρος του συστήματος της Παγκόσμιας Τράπεζας και του κλιμακίου της που ανέλαβε τη «σωτηρία» της Ουρουγουάης με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα…

Οσο αδιανόητο κι αν ακούγεται, ακριβώς αυτό το όνομα «παίζει» για υπουργοποίηση και, μάλιστα, στο κρίσιμο πόστο των αποκρατικοποιήσεων. Με άλλα λόγια, ακούγεται ότι ο Γ. Παπανδρέου θα επιλέξει από το στενό του κύκλο για το νέο -καίριας σημασίας- υπουργείο, τον άνθρωπο που έχει βεβαρημένο παρελθόν ακριβώς στο συγκεκριμένο τομέα! Προφανώς, επηρεάστηκε από την αριστερή στροφή -180 μοιρών- της κυρίας Παναρίτη, όλο τον τελευταίο καιρό, σαφέστατα στην πρεμούρα της να υπουργοποιηθεί.

Άλλη περίπτωση ο Ηλίας Μόσιαλος. Επίσης μέλος της ομάδας των περίεργων «κολλητών» του Γ. Παπανδρέου. Επίσης βουλευτής Επικρατείας, που ουδέποτε πέρασε από την κρίση του ελληνικού λαού. Κλασσική περίπτωση θεωρητικού, οι απίστευτες απόψεις του οποίου έχουν κατά καιρούς προκαλέσει σάλο και ξεσηκωμό τεράστιων τμημάτων της ελληνικής κοινωνίας και ιδιαίτερα όσων ασχολούνται με τον τομέα της Υγείας, στον οποίο θεωρεί ότι «ειδικεύεται» ο κ. Μόσιαλος.

Ενδεικτικοί είναι οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιεί για τον κ. Μόσιαλο ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας Δημήτρης Βαρνάβας, ο οποίος μονίμως τον αποκαλεί –με απόλυτη ειρωνεία- «σοφό» και τα λεγόμενά του «πομφόλυγες». Ο κ. Βαρνάβας έχει με συνέπεια καταδείξει την αναξιοπιστία των στοιχείων που με ευκολία εκτοξεύει αριστερά-δεξιά ο κ. καθηγητής προκειμένου να προσδώσει δήθεν σοβαρότητα στις απίθανες απόψεις και προτάσεις του.

Ειδικά η αντιπαραβολή ελληνικών και ευρωπαϊκών δεδομένων, συγκρίνει μονίμως –όπως καταγγέλλει ο κ. Βαρνάβας- «μήλα με πορτοκάλια». Για παράδειγμα, όταν ο κ. καθηγητής συνέκρινε τα 9 δισ. φαρμακευτικής δαπάνης της Ελλάδας των 10 εκατομμυρίων κατοίκων με τα 12 δισ. της Ισπανίας των 40 εκατομμυρίων, «ξέχασε» να διευκρινίσει ότι: α) το νούμερο της Ισπανίας δε συμπεριλαμβάνει τις δαπάνες των νοσοκομείων, σε αντίθεση με αυτό της Ελλάδας και β) στο νούμερο της Ελλάδας συμπεριλαμβάνονται οι εξαγωγές, ενώ σε αυτό της Ισπανίας όχι! Τα ίδια συμβαίνουν και όταν ο κ. Μόσιαλος συγκρίνει τον αριθμό των γιατρών σε Ελλάδα και Ευρώπη κ.ο.κ. Είναι επίσης χαρακτηριστικές οι καταγγελίες ότι κάποτε είχε προτείνει τα νοσοκομεία να αναρτούν καταλόγους με τους θανάτους που σημειώνονται καθημερινά σε αυτά, ώστε οι πολίτες να τους χρησιμοποιούν ως κριτήριο επιλογής νοσηλευτικού ιδρύματος!

Σα να μην έφταναν αυτά, ο κ. Μόσιαλος ήταν ο πρωτεργάτης της υιοθέτησης της περίφημης λίστας φαρμάκων, που είχε συνέπεια να αδειάσουν τα ράφια των φαρμακείων από φάρμακα και οι Ελληνες ασθενείς να μη βρίσκουν καν τα απαραίτητα για την υγεία τους, ενώ άνθρωποι που παρακολουθούν το βίο και την πολιτεία του μιλούν για διαρκή και μονοσήμαντη επίκληση των συγχωνεύσεων, των αποκρατικοποιήσεων, των καταργήσεων και των απολύσεων, με μια λογική «πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι» ως μοναδική λύση για τα προβλήματα του τόπου.

Πρόκειται, όμως, και για έναν άνθρωπο μάλλον απολιτίκ, που έχει καταγγελθεί ότι διατηρεί εταιρείες με προβεβλημένους «γαλάζιους» παράγοντες, όπως ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, ενώ έχει μιλήσει και για «δύο ΠΑΣΟΚ». Προσοχή, κ. Παπανδρέου. Για τις στιγμές που ζούμε τώρα θα σας κρίνει η Ιστορία.