ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λέει «όχι» στο... δόλωμα της παράτασης η κυβέρνηση

Λέει «όχι» στο... δόλωμα της παράτασης η κυβέρνηση

Ακόμα μια αρνητική απάντηση στα σχέδια των δανειστών δίνει η ελληνική κυβέρνηση, που πρέπει να επιμείνει μέχρι τέλους, ώστε να προασπίσει τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και μόνο...

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ

Όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, το Μαξίμου απορρίπτει - δόλωμα την πρόταση των θεσμών για παράταση του υφιστάμενου ελληνικού προγράμματος, με χρηματοδοτική κάλυψη ύψους 15,5 δις ευρώ.

Συγκεκριμένα, οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως καμία χρηματοδοτική λύση δεν μπορεί να λειτουργήσει εντός του πλαισίου της πρότασης των θεσμών και επιπλέον ότι η χρηματοδοτική κάλυψη που προτείνουν δεν είναι αρκετή.

Τα σενάρια που είναι στο τραπέζι είναι πολλά, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, τονίζοντας ότι σημασία έχει το συνολικό πακέτο μιας συμφωνίας.

Τέλος υπογράμμιζαν, ότι η συμφωνία δεν θα πρέπει να ανακυκλώνει τον φαύλο κύκλο της λιτότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να αδράξει την ιστορική ευκαιρία και να αλλάξει την κατάσταση όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει καλά πως η υπογραφή τους σε ένα νέο μνημόνιο, ίσως το χειρότερο που μέχρι σήμερα έχει γνωρίσει η χώρα, θα βυθίσει ακόμα περισσότερο τη χώρα και παράλληλα θα ρίξει και τον ίδιο από την εξουσία.

Εξάλλου ο ελληνικός λαός ψήφισε «αλλαγή» και όχι υποταγή στους δανειστές και τα συμφέροντα των διεθνών τοκογλύφων.

Σχετικές ειδήσεις