ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαλαβάνη: Είναι και η Ευρωζώνη κοντά στο ατύχημα

Βαλαβάνη: Είναι και η Ευρωζώνη κοντά στο ατύχημα

«Το δημοψήφισμα ήταν η μόνη επιλογή», υποστήριξε στην πρωϊνή εκπομπή του MEGA η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάνιτα Βαλαβάνη, η οποία, παράλληλα, συνέστησε ψυχραιμία προκειμένου να αποφευχθούν capital controls.

«Αν υπάρξει ηρεμία δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα στις τράπεζες», τόνισε η κ. Βαλαβάνη προτρέποντας όποιον πάει στις τράπεζες «να πάρει ό,τι χρειάζεται, 500 ευρώ, 1.000 ευρώ, 1.500 ευρώ». Λέγοντας ωστόσο, ότι αν οι Έλληνες αποσύρουν ό,τι έχουν τότε θα υπάρξουν capital controls.

«Ο κ. Ντράγκι είναι εξαιρετικά ανήσυχος για όλη την Ευρωζώνη», ανέφερε μεταφέροντας την πληροφόρηση που είχε για το χθεσινό ραντεβού του επικεφαλής της ΕΚΤ με τον Αντιπρόεδρο Γ. Δραγασάκη. Μετέφερε, επίσης, ότι στην ΕΚΤ παρακολουθούν στενά την κατάσταση και θα αποφασίσουν σήμερα, Κυριακή για το τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες και το αν θα υπάρχει στήριξη μετά την Τρίτη.

«Η πρότασή μας στη διαπραγμάτευση έχει νόημα αν υπάρξει και συζήτηση για το χρέος» ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ χαρακτήρισε «προσχεδιασμένο ατύχημα» την πρόταση που κατέθεσαν οι Θεσμοί προς την ελληνική πλευρά.

Σχετικές ειδήσεις