ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοψήφισμα 2015: Τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί για το δημοψήφισμα

Δημοψήφισμα 2015: Τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί για το δημοψήφισμα

Το εκλογικό τους δικαίωμα στο σημερινό (05/07/2015) κρίσιμο δημοψήφισμα, στο οποίο οι Έλληνες καλούνται να πάρουν θέση στο ερώτημα σχετικά με τις προτάσεις των θεσμών προς την ελληνική κυβέρνηση, άσκησαν οι πολιτικοί αρχηγοί.

Από την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Πύλο Μεσσηνίας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, έστειλε μήνυμα προς τους πολίτες λέγοντας πως σήμερα οι Έλληνες αποφασίζουμε για τη μοίρα της χώρας μας. «Ψηφίζουμε “ναι” στην Ελλάδα, ψηφίζουμε “ναι” στην Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά.

Σε εκλογικό τμήμα στη Γλυφάδα άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ο οποίος προσήλθε συνοδευόμενος από την κόρη του.

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για τον ελληνικό λαό, ο οποίος δεν φοβάται. Η δημοκρατία, είπε, δίνει το δικαίωμα στους πολίτες να αποφασίσουν εκείνοι και όχι όσοι θέλουν να καθυποτάξουν τους πολίτες και τα κράτη» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Στο Χαϊδάρι άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, λίγο μετά τις 11:00 το πρωί ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμού εξέφρασε την ελπίδα, ότι «ο σπόρος του διχασμού που απερίσκεπτα έριξαν κάποιοι δεν θα καρποφορήσει. Την Κυριακή το βράδυ θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι το μεγάλο πρόβλημα της χώρας, να δυναμώσουμε την ευρωπαϊκή της πορεία. Ελπίζω ο πρωθυπουργός να τηρήσει την υπόσχεσή του». Υπενθυμίζεται, ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά την προσέλευσή του στο εκλογικό κέντρο δέχθηκε λεκτική επίθεση από ομάδα ατόμων.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στο 100ό Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στον Νέο Κόσμο.
Η κ. Γεννηματά επισήμανε: «Είναι ώρα απόφασης και ευθύνης. Ο ελληνικός λαός, οι Ελληνίδες, οι Έλληνες, η νέα γενιά, ενωμένοι ψηφίζουν σήμερα για την ελπίδα, για τη δημοκρατία, για την αξιοπρέπεια. Διεκδικούμε μια βιώσιμη συμφωνία, αντιστεκόμαστε στους ακραίους κύκλους της Ευρώπης που όλα αυτά τα χρόνια θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ, εκτός Ευρωζώνης. Στέλνουμε ένα ηχηρό ΝΑΙ, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στο ευρώ, με ομοψυχία και υπευθυνότητα».

«Η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα της πατρίδας μας, με ενότητα, σε συμμαχία με ετοιμότητα και εγρήγορση, πρέπει να αντιμετωπίσουν τις οποιεσδήποτε εξελίξεις είτε αυτές οδηγήσουν σε μια νέα συμφωνία καρμανιόλα, μνημόνιο ουσιαστικά με σκληρά μέτρα, είτε δρομολογήσουν εξελίξεις εξόδου από το ευρώ, διπλού νομίσματος με χρεοκοπημένο τον λαό μας. Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα έτσι ώστε ο λαός μας να ανακουφιστεί από άμεσα προβλήματα επιβίωσης, να ανοίξει ο δρόμος για να καταργηθούν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα σε ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους για μια νέα κοινωνία με λαϊκή ευημερία για όλους» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στη Νέα Ιωνία.

Στο 6-ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας, ψήφισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος δήλωσε: «Ο ελληνικός λαός ψηφίζει σε ένα δημοψήφισμα που δεν χρειαζόταν. Η χώρα χρειάζεται άμεση συμφωνία για βιώσιμη λύση. Για να επιτευχθεί αυτό, η ΔΗΜΑΡ λέει ναι στην Ελλάδα, ναι στην Ευρώπη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Σχετικές ειδήσεις