ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτελέσματα δημοψηφίσματος – Σέλινγκ: Απογοητευτική η λαϊκή ετυμηγορία στην Ελλάδα

Αποτελέσματα δημοψηφίσματος – Σέλινγκ: Απογοητευτική η λαϊκή ετυμηγορία στην Ελλάδα

Ούτε τα προσχήματα δε φρόντισε να κρατήσει – όπως έκαναν άλλοι Ευρωπαίοι ομόλογοί του που τήρησαν χαμηλούς τόνους και εμφανίστηκαν συγκρατημένοι στις δηλώσεις τους - ο αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Χανς Γεργκ Σέλινγκ, ο οποίος χαρακτήρισε «απογοητευτική» τη λαϊκή ετυμηγορία.

«Από τη σκοπιά του κοινού ευρωπαϊκού εγχειρήματος, αυτή η ετυμηγορία είναι απογοητευτική, ωστόσο το εκλογικό αποτέλεσμα πρέπει φυσικά να γίνει αποδεκτό», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σέλινγκ, επιμαίνοντας πως «η κατάσταση της Ελλάδας δεν άλλαξε με το δημοψήφισμα, η χώρα εξακολουθεί να χρειάζεται βοήθεια και οι εταίροι έχουν απλώσει το χέρι για να βοηθήσουν την Ελλάδα».

Ο Αυστριακός ΥΠΟΙΚ προειδοποίησε πως «είναι σαφές πως δεν πρόκειται να δοθούν χρήματα χωρίς προϋποθέσεις», διαμηνύοντας στην ελληνική κυβέρνηση πως «είναι καιρός να πει επιτέλους με σαφήνεια τι ακριβώς θέλει».

Μόλις χθες και σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα "Welt am Sonntag" ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών τόνιζε ότι αναμένει ένα «ναι» στο δημοψήφισμα, θεωρώντας πως «στο τέλος θα επικρατήσει η λογική, διότι ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι δεν πρόκειται μόνον για το μέλλον του ευρώ, αλλά για το μέλλον της Ελλάδας και ως εκ τούτου για το δικό του μέλλον», ενώ ισχυριζόταν ότι με το δημοψήφισμα η ελληνική κυβέρνηση μεταθέτει την ευθύνη στους πολίτες της.

Σχετικές ειδήσεις