ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνία - Τσακαλώτος: Η νέα συμφωνία είναι καλύτερη από την πρόταση Γιουνκέρ (vid)

Συμφωνία - Τσακαλώτος: Η νέα συμφωνία είναι καλύτερη από την πρόταση Γιουνκέρ (vid)

Τη στήριξη από την Ολομέλεια της Βουλής στο πλαίσιο των προτάσεων με βάση τις οποίες η κυβέρνηση θα κληθεί να διαπραγματευθεί με τους θεσμούς ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Ευ. Τσακαλώτος εξήγησε για μια ακόμη φορά την αναγκαιότητα του δημοψηφίσματος αλλά και τα οφέλη αυτού στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης.

«Είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση μετά το δημοψήφισμα. Η λαϊκή παρέμβαση άλλαξε τα πράγματα και έφερε πολιτικές εξελίξεις», τόνισε από το βήμα της Βουλής.

Ο υπουργός Οικονομικών συνέχισε την ομιλία του λέγοντας ότι, "Η νέα συμφωνία είναι καλύτερη από την πρόταση Juncker", και έσπευσε να επισημάνει ότι ορισμένα μέτρα έχουν υφεσιακή κατεύθυνση, ωστόσο πολλά θα εξαρτηθούν από το ζήτημα του χρέους.

«Η συμφωνία πρέπει να κριθεί με το μεγάλο κάδρο» σημείωσε και έκανε λόγο για δομικά μέτρα στην πρόταση. Άλλωστε, σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ, «η κυβέρνηση δεν θριαμβολογεί, ούτε ωραιοποιεί τα πράγματα».

Ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε επίσης ότι θα υπάρξει ταξική μεροληψία με τη νέα συμφωνία, λέγοντας χαρακτηριστικά «Ό,τι κερδίσουμε από αυτή τη συμφωνία, θα πηγαίνει στους πιο φτωχούς».

Σχετικές ειδήσεις