ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνία – NYT: Η συμφωνία αυτή σπρώχνει την Ελλάδα στην άβυσσο

Συμφωνία – NYT: Η συμφωνία αυτή σπρώχνει την Ελλάδα στην άβυσσο

«Για χρόνια, στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της υπήρξαν στιγμές που όλοι οι εμπλεκόμενοι κοιτούσαν στην άβυσσο, φοβούνταν αυτό που έβλεπαν και έκαναν πίσω από μία συμφωνία», γράφει άρθρο των New York Times με τίτλο «η ελληνική συμφωνία είναι μία καταστροφή για την Ελλάδα και ίσως για την Ευρώπη».

Και ο αρθογράφος συνεχίζει: «Τη Δευτέρα, υπήρξε άλλη μία συμφωνία. Μόνο που αυτή τη φορά, είναι αυτή η συμφωνία που σπρώχνει την Ελλάδα στην άβυσσο, ακόμη κι αν οι αγορές δεν το αναγνωρίζουν ακόμα ή ό,τι συμβεί στη συνέχεια είναι βαθιά αβέβαιο».

«Η Ελλάδα έχει 26% ανεργία, η βιομηχανία του τουρισμού υποφέρει καθώς οι επίδοξοι τουρίστες ίσως δεν έρθουν, οι τρέπεζες και το χρηματιστήριο έχουν κλείσει εδώ και τρεις εβδομάδες», αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο υπενθυμίζει πως μόλις πριν από μία εβδομάδα, οι πολίτες απέρριψαν με μεγάλη πλειοψηφία μία πρόταση λιγότερο τιμωρητική από αυτή που τελικά οι ηγέτες της αποδέχτηκαν.

«Ήταν ένα ιστορικής σημασίας Σαββατοκύριακο αλλά όχι με την καλή έννοια», συνεχίζει το άρθρο που επισημαίνει πως η στρατηγική που τηρήθηκε είναι «σαν μία οικογένεια που ξεπουλάει τα έπιπλά της για να αποπληρώσει το δάνειό της». Όπως υπογραμμίζεται στο άρθρο «μπορεί να γίνει αλλά δεν πρόκειται για κάτι μακροπρόθεσμο».

Σχετικές ειδήσεις