ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης: Τα σενάρια για Grexit, οι απαντήσεις και οι αιχμές μέσω Twitter

Βαρουφάκης: Τα σενάρια για Grexit, οι απαντήσεις και οι αιχμές μέσω Twitter

Μέσω Twitter απάντησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών στις επικρίσεις που δέχτηκε τόσο για το σχέδιό του για έκδοση παράλληλου νομίσματος όσο και για το αίτημα Λοβέρδου για κλήση του στην Εξεταστική Επιτροπή για τα μνημόνια.

«Προς τρόικα εσωτερικού: Επιλέξτε όποιο φόρουμ, όποιο δικαστήριο, όποια αρένα θέλετε. Θα είμαι εκεί να υπερασπιστώ 5 μήνες αγώνων. Εσείς;», έγραψε με νόημα ο Γιάνης Βαρουφάκης, απαντώντας, ουσιαστικά, στον Ανδρέα Λοβέρδο που είχε ζητήσει να κληθεί ο τέως υπουργός Οικονομικών στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Μνημόνια.

Varoufakis 2

Ελάχιστα νωρίτερα και μετά την κριτική που δέχτηκε περί έκδοσης παράλληλου νομίσματος, είχε σχολιάσει «Τα καλύτερα όπλα είναι αυτά που δεν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτά σχεδιάζαμε όταν μας απείλησαν με Grexit ώστε για να μην μας επιβληθεί».

Varoufakhs 1

Εν τω μεταξύ, μιλώντας στον Real Fm, τόνισε πως η κυβέρνηση είχε εξετάσει κάθε σενάριο, υπό τις απειλές Σόιμπλε για Grexit, μελετώντας τα βήματα που θα έπρεπε να κάνει στην περίπτωση που η Ευρώπη ωθούσε την Ελλάδα εκτός ευρώ:

«Μια υπεύθυνη κυβέρνηση όπως η δική μας που από την πρώτη μέρα αντιμετωπίζει απειλές κλεισίματος τραπεζών, πρέπει να σχεδιάζει τι γίνεται σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Με εντολή πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου, με πλήρη γνώση της διαπραγματευτικής ομάδας, στο υπουργείο Οικονομικών δημιουργήθηκε μια ομάδα 4 - 5 ατόμων, έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει κάθε σοβαρό υπουργείο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχετικές ειδήσεις