ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Προτιμώ εξαπτέρυγο της κυβέρνησης, παρά χερουβείμ της ανοησίας»

«Προτιμώ εξαπτέρυγο της κυβέρνησης, παρά χερουβείμ της ανοησίας»
Για κυβέρνηση «βαθύ ΠΑΣΟΚ» μίλησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ...

Για κυβέρνηση «βαθύ ΠΑΣΟΚ» μίλησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κατά την ομιλία του στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
«Αντί για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, καταλήξαμε να έχουμε κυβέρνηση βαθύ ΠΑΣΟΚ».
Ο κ. Καρατζαφέρης επιτέθηκε στον Α. Σαμαρά λέγοντας πως αν ήθελε θα είχε δώσει λύσεις. «Δεν το αφήνεις έξι ώρες το θέμα. Ή πιάνεις την ευκαιρία ή τη χάνεις. Δεν χρειαζόταν τίποτα άλλο”, ανέφερε.

Αναφερόμενος στα λόγια του Α. Σαμαρά για "εξαπτέρυγα" της κυβέρνησης τόνισε: "Προτιμώ να είμαι εξαπτέρυγο της κυβέρνησης, παρά χερουβείμ της ανοησίας".

«Ο πρωθυπουργός έπαιξε την Ελλάδα για μία τηλεκάρτα». Σε τρία τηλεφωνήματα κρίθηκε το μέλλον της Ελλάδας» δήλωσε, προσθέτοντας ότι έπρεπε ο πρωθυπουργός να έχει άμεση επαφή με τους αρχηγούς.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δήλωσε ότι «κάποιοι δεν ήθελαν κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, αλλά δικομματισμό, γιατί έχουν φοβικά σύνδρομα».

"Από μια Κοινοβουλευτική Ομάδα σε κατάσταση διάλυσης, ο πρωθυπουργός την μετέτρεψε σε Κοινοβουλευτική Ομάδα από γρανίτη. Καλό για τον κ. Παπανδρέου αλλά κακό για την Ελλάδα", είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ προσθέτοντας ότι θα ήταν προτιμότερο αντί να πάει μόνος του ο κ. Βενιζέλος στην ευρωομάδα να πήγαιναν και τα πέντε κόμματα μαζί στους ευρωπαίους εταίρους μας.

Ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε ότι σήμερα θα μπορούσαμε να έχουμε μία οικουμενική κυβέρνηση που θα μπορούσε να διαπραγματευτεί καλύτερα με την τρόικα.
«Κοιτάξτε πρώτα να εξασφαλίσετε την εμπιστοσύνη των δικών σας βουλευτών και μετά πηγαίνετε στους άλλους ζητώντας εμπιστοσύνη.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τόνισε ότι η χώρα βρίσκεται σε δύσκολη θέση. «Θέλουμε να φύγει η τρόικα; Θα πάρει μαζί της και τα λεφτά. Με αυτά τα 110 δισ. ευρώ τη βγάζουμε; Όχι, άρα χρειαζόμαστε κι άλλα’», δήλωσε, προσθέτοντας ότι όλοι θέλουμε αναδιαπραγμάτευση αλλά δεν γίνεται.

Τέλος σημείωσε ότι θα καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο γιατί δεν πιστεύει ότι η κυβέρνηση μπορεί να εφαρμόσει τα μέτρα.