ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η συνάντηση Παπανδρέου – Σημίτη, η Άννα και οι άλλοι...

Η συνάντηση Παπανδρέου – Σημίτη, η Άννα και οι άλλοι...
Η Κυριακή 12 Ιουνίου, ήταν μία ήσυχη ημέρα στην Αττική. Εξάλλου μεγάλο τμήμα των κατοίκων της πρωτεύουσας βρισκόταν εκτός λεκανοπεδίου, για το τριήμερο του...

Η Κυριακή 12 Ιουνίου, ήταν μία ήσυχη ημέρα στην Αττική. Εξάλλου μεγάλο τμήμα των κατοίκων της πρωτεύουσας βρισκόταν εκτός λεκανοπεδίου, για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ή είχε μετακινηθεί στις κοντινές παραλίες. Η ημέρα προσφερόταν για σοβαρές συναντήσεις μακριά από αδιάκριτα βλέμματα. Κάποιοι στην Αθήνα ήδη σχεδίαζαν τις επόμενες κινήσεις τους, αφού η εβδομάδα που ακολουθούσε αναμενόταν «θερμή» για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και για την πολιτική κατάσταση.

Το απόγευμα της Κυριακής, δύο άνδρες, ο ένας νυν πρωθυπουργός, ο άλλως πρώην πέρασαν το κατώφλι του «Αστέρα Βουλιαγμένης». Ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Κώστας Σημίτης έφτασαν στο γνωστό ξενοδοχείο ώστε να συζητήσουν σε ήσυχο και προστατευμένο περιβάλλον για τις εξελίξεις των επόμενων ημερών. Όπως, όλα δείχνουν , πριν από τις πολιτική κρίση της Τετάρτης και της Πέμπτης, πολλά είχαν προαποφασιστεί. Εξάλλου ο νέος υπουργός Επικρατείας της κυβέρνησης Παπανδρέου και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος δήλωνε το πρωί της Παρασκευής στο Mega ότι γνώριζε μέρες πριν για την υπουργοποίησή του. Η δήλωση αυτή αποκαλύπτει ότι ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου είχε αποφασίσει να προχωρήσει σε ανασχηματισμό, τουλάχιστον για να επιτύχει προσωρινή αποσυμπίεση. Άλλωστε δεν είναι λίγοι εκείνοι, οι οποίοι αναφερόμενοι στο νέο κυβερνητικό σχήμα, η σύνθεση του οποίου ανακοινώθηκε το πρωί της Παρασκευής, ισχυρίζονται ότι αποτελεί κυβέρνηση «μεσοπρόθεσμης πνοής», υπό την έννοια ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, με την τοποθέτηση του Ευάγγελου Βενιζέλο στη θέση του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος πραγματοποιεί ήδη τοποθετήσεις για «δικαιότερη λιτότητα», κερδίζει τον απαραίτητο χρόνο.

Η συνάντηση Παπανδρέου – Σημίτη, στον «Αστέρα Βουλιαγμένης», την οποία αποκαλύπτει σήμερα το newscode.gr υπήρξε καθοριστική για τις εξελίξεις, οι οποίες ακολούθησαν. Στην παρέα το ίδιο απόγευμα και αφού οι κ.κ. Παπανδρέου και Σημίτης συζήτησαν όσα έπρεπε οι δυό τους προστέθηκαν τέσσερα ακόμη πρόσωπα «κλειδιά»: Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της καναδικής TD Bank Financial Group Edmund Clark και ένας ισχυρός οικονομικός παράγοντας από το εξωτερικό.

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr