ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητέρα Ν.Βαλαβάνη: «Εγώ σήκωσα τα 200.000 ευρώ»

Μητέρα Ν.Βαλαβάνη: «Εγώ σήκωσα τα 200.000 ευρώ»

Με δήλωσή της στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», η μητέρα της πρώην αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών, Νάντιας Βαλαβάνη, παραδέχεται πως, λίγες ημέρες πριν από το κλείσιμο των τραπεζών και υπό το φόβο απώλειας των οικονομιών της, σήκωσε 200.000 ευρώ από την Εθνική Τράπεζα του Ηρακλείου.

«Εγώ πήγα στην τράπεζα και ζήτησα τα χρήματά μου. Είναι οι οικονομίες μιας ζωής, φοβήθηκα και τα πήρα σπίτι», φέρεται να δήλωσε.

Σύμφωνα με το "Πρώτο Θέμα", η μητέρα της Νάντιας Βαλαβάνη που ζει στο Ηράκλειο, φοβούμενη μια τραπεζική αργία, κατέθεσε αίτημα με τον λογιστή της για απόσυρση των 200.000 ευρώ, λίγο πριν από την εξαγγελία του δημοψηφίσματος.

Η πρώην αναπληρώτρια υφυπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, ακόμη και στην ανακοίνωσή της, είχε επιμείνει στο ότι η ίδια δεν είχε σηκώσει ούτε ένα ευρώ, αποφεύγοντας να κάνει αναφορά στη μητέρας της.

Την υπόθεση έφερε στο φως της δημοσιότητας ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος με ρωτήσεις του στη Βουλή, αν και δεν κατονόμαζε, «φωτογράφιζε» την περίπτωση, ζητώντας να ερευνηθούν λογαριασμοί υπουργών και των συγγενών τους α' και β' βαθμού.

Σχετικές ειδήσεις