ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Συνέδριο τώρα! Συνέδριο για όλα!»

«Συνέδριο τώρα! Συνέδριο για όλα!»
Δριμεία κριτική στην κυβερνητική πολιτική άσκησε ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος...

Δριμεία κριτική στην κυβερνητική πολιτική, κυρίως για το κομμάτι της οικονομίας, άσκησε ο κ. Γιώργος Παπαναγιωτακόπουλος από το βήμα της Πανελλαδικής Σύσκεψης στελεχών της Αριστερής Πρωτοβουλίας.

Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ παρομοίασε το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα με βομβαρδισμένο τοπίο του Β’ παγκοσμίου πολέμου.

«Κανένας δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα χρειαζόταν ελάχιστος πολιτικός χρόνος για να πεταχτούν οι ελπίδες ενός ολόκληρου λαού στο καλάθι των σκουπιδιών και μία Κυβέρνηση που αναδείχθηκε στηριζόμενη στη θέληση του λαού για αλλαγή, κοινωνική δικαιοσύνη, διαφάνεια και προοπτική, να έχει καταστεί τόσο αδύναμη και φοβική που να προκαλεί τη λύπηση των ίδιων των ψηφοφόρων της» ανέφερε.

Μίλησε επίσης για πολιτικές που μπροστά τους η Θάτσερ φαντάζει σαν μια προοδευτική εκδοχή.

Ο κ. Παναγιωτακόπουλος αναφέρθηκε στην οργανωτική κατάσταση του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας άμεσες αλλαγές στην ηγετική ομάδα του κόμματος:

«Η κατάσταση στο κόμμα δεν είναι καλύτερη από εκείνη της κυβέρνησης. Οι αιτίες είναι πολλές:
• Οι πληγές που δημιούργησε το μνημόνιο στην πραγματική οικονομία και σε ολόκληρη την κοινωνία αποπροσανατόλισε και αδρανοποίησε τα μέλη μας γιατί δεν ξέρουν τι να πιστέψουν, αυτά που λέγαμε πριν ή αυτά που πράττει ως κυβέρνηση το ΠΑ.ΣΟ.Κ.
• Η συνειδητοποίηση των αδιεξόδων με την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ δημιούργησε τέτοιο ιδεολογικό κομφούζιο, που το ΠΑ.ΣΟ.Κ έπαψε πλέον να είναι ένα κόμμα με προοδευτική ταυτότητα και κατάντησε πολιτικός χώρος, χωρίς αρχές και αξίες, όπου οι περισσότεροι συμμετέχουν για να ικανοποιήσουν τις προσωπικές φιλοδοξίες και αλλότριες σκοπιμότητες.
• Οι κομματικές οργανώσεις κατάντησαν πλέον κομματικές σφραγίδες και ταμπέλες χωρίς ίχνος ζωής και αμφιβάλλω ακόμα αν θα μπορούσαν να κινητοποιηθούν ως εκλογικός μηχανισμός.
• Το κόμμα έχει μεταλλαχθεί και μετατράπηκε σε ΜΚΟ χειροκροτητών και κομματικο-κυβερνητικών υπαλλήλων έχοντας πλέον απομακρυνθεί από τα συνδικάτα και την αυτοδιοίκηση.
Είναι πλέον φανερό ότι ο κόσμος δεν μας ακούει πια ως κόμμα»

Επανέλαβε επίσης την πρόταση του για τη διοργάνωση Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ στο οποίο να συζητηθούν και να ληφθούν αποφάσεις, για όλα τα ζητήματα (πολιτικά και οργανωτικά) που προέκυψαν το τελευταίο διάστημα, εκτιμώντας πως: «Είναι φανερό ότι φιέστες τύπου ”Συνδιάσκεψης” δεν μπορούν να απαντήσουν στο σημερινό μεγάλο πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ. Το πρόβλημα δεν είναι να ανακαλύψουμε τον τρόπο για να εκτονωθούν προσωρινά οι εντάσεις και οι διαφωνίες αλλά επιτέλους να λειτουργήσουμε σαν συγκροτημένο κόμμα! Και εδώ δεν υπάρχουν αδιέξοδα, ούτε χρειάζεται να ανακαλύψουμε πολύπλοκες λύσεις. ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΡΑ, ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ!» είπε.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν πρώην Υπουργοί, Βουλευτές, πρώην Βουλευτές, Δήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, πάνω από 50 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, Γραμματείς Περιφερειακών και Νομαρχιακών Επιτροπών, Μέλη Περιφερειακών και Νομαρχιακών Επιτροπών, μέλη του Συνδικαλιστικού Κινήματος ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ από ολόκληρη την Ελλάδα.

Στην αρχή της σύσκεψης παρουσιάστηκε 10λεπτο αφιέρωμα στη ζωή και τη δράση του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου, με αφορμή τη συμπλήρωση 15 χρόνων από το θάνατό του.