ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασχηματισμός - Σκουρλέτης: Είμαστε εξαναγκασμένοι να φέρουμε μια συμφωνία που είναι επώδυνη

Ανασχηματισμός - Σκουρλέτης: Είμαστε εξαναγκασμένοι να φέρουμε μια συμφωνία που είναι επώδυνη

Η υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ και των θυγατρικών της εταιρειών, η προώθηση των επενδύσεων, η προστασία του περιβάλλοντος και, στον αγροτικό τομέα, η αναζωογόνηση των συνεταιρισμών, περιλαμβάνονται στις προτεραιότητες του νέου υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη.

Αναφερόμενος στη συμφωνία με τη Ρωσία για το νότιο ευρωπαϊκό αγωγό φυσικού αερίου είπε ότι είναι ένα μεγάλο επίτευγμα, με ευρύτερες διαστάσεις, που πρέπει να αξιοποιηθούν.

Μιλώντας στην τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο κ. Σκουρλέτης επικαλέστηκε ένα απόσπασμα από άρθρο του Κωνσταντίνου Τσουκαλά, σύμφωνα με το οποίο σε στιγμές ακραίας κρίσης ορισμένοι οχυρώνονται πίσω από τον βολονταρισμό, ο οποίος όμως δεν είναι πάντα ο καλύτερος τρόπος να απαντά κανείς πολιτικά.

Ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας της Τετάρτης (22/07/2015), ο κ. Σκουρλέτης συνέστησε χαμηλούς τόνους, ψυχραιμία και ενωτική διάθεση, ενώ με αφορμή τον ανασχηματισμό έκανε λόγο για σκυταλοδρομία που γίνεται σε συνθήκες ανώμαλου δρόμου.

«Είμαστε εξαναγκασμένοι να φέρουμε μια συμφωνία που είναι επώδυνη, δεν αντιστοιχεί στις απόψεις και το πρόγραμμα της κυβέρνησης, αλλά την επέλεξε γνωρίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα υπήρχε ένα καταστροφικό τσουνάμι και διόγκωση της ανθρωπιστικής κρίσης. Θα γίνει, ωστόσο, προσπάθεια να ελαφρύνουμε τον κόσμο από τις επιπτώσεις, στο μέτρο του δυνατού», κατέληξε.

Σχετικές ειδήσεις