ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πανούσης κατά Βαρουφάκη, Κωνσταντοπούλου, Βαλαβάνη και Αριστερής Πλατφόρμας

Πανούσης κατά Βαρουφάκη, Κωνσταντοπούλου, Βαλαβάνη και Αριστερής Πλατφόρμας

Στη διάθεση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, είχε θέσει την παραίτησή του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, την περασμένη εβδομάδα, λόγω των επιθέσεων που είχε δεχτεί από τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, δεν την έκανε αποδεκτή, καθώς του είπε ότι «είναι χρήσιμος», δήλωσε ο κ. Πανούσης στα Παραπολιτική 90,1.

Ο Γιάννης Πανούσης υποστήριξε τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι πλέον έχει γίνει ηγέτης, ενώ έστρεψε τα βέλη του κατά του Γιάνη Βαρουφάκη, της Ζωής Κωνσταντοπούλου και της Αριστερής Πλατφόρμας.

Για τον πρώην υπουργό Οικονομικών είπε πως έφτασε στο έσχατο σημείο αχαριστίας με τα όσα λέει στις συνεντεύξεις του.
Αναφερόμενος στη Ζωή Κωνσταντοπούλου εκτίμησε πως είναι αδύνατον να συνεχίσει να είναι πρόεδρος της Βουλής για ακόμη 3,5 χρόνια, καθώς ακολουθεί προσωπική πολιτική στάση.

Τάχθηκε δε υπέρ της ρήξης με τους διαφωνούντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας τα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας «ουτοπιστές», προτείνοντας προσφυγή στις κάλπες και όχι δημιουργία κυβέρνησης ειδικού σκοπού.

Για το ζήτημα της εσωκομματικής διαφωνίας μίλησε και στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM 99,5. Ο κ. Πανούσης τόνισε ότι «δεν μπορεί να έχουμε τρικομματική κυβέρνηση», υπογραμμίζοντας ότι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει μια διαφωνία σε μία διάταξη. «Είναι μια συγκροτημένη διαφορετική στρατηγική. Αφού είναι συγκροτημένο και λειτουργεί με άλλους κανόνες , από αυτούς, που έχει ο πρόεδρος του κόμματος, λειτουργεί ως άλλο κόμμα. Άρα έχουμε δύο κόμματα και συν οι ΑΝΕΛ τρία κόμματα. Αυτό δεν μπορεί να κρατήσει για πάρα πολύ. Κι όχι μόνο για κοινοβουλευτικούς λόγους ή για ηθικο-πολιτικούς λόγους, απλώς για λειτουργικούς». Τέτοιου είδους προβλήματα λύνονται συνήθως όταν κόβεται ο γόρδιος δεσμός, πρόσθεσε, «διότι κάτι που μένει πολύ σαπίζει, δηλαδή η γάγγραινα είναι κάτι κακό στην πολιτική».

Τέλος, άσκησε σκληρή κριτική στη Νάντια Βαλαβάνη για τις καταγγελίες της σχετικά με τις παρακολουθήσεις και τα χαμένα βαλιτσάκια τις ΕΥΠ.

«Μια υπουργός να λέει ότι χιλιάδες βαλιτσάκια την παρακολουθούν; Κι ας πούμε ότι γινόταν έτσι, βγαίνεις και το λες, ότι χιλιάδες βαλιτσάκια παρακολουθούν τους Έλληνες πολίτες, πολιτικούς σε οποιαδήποτε δραστηριότητά τους; Αν έχουμε μια τέτοια σοβαρή καταγγελία ενός υπουργού, πρώτα πάει στα όργανα. Είναι δυνατόν ξαφνικά να πετάει μια πατάτα; Πού τα βρήκε αυτά τα βαλιτσάκια, να πάω να αγοράσω κι εγώ ένα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη υποστήριξε ότι η ΕΥΠ είναι υπηρεσία που προστατεύει τη χώρα από ξένους και όχι από τους Έλληνες. «Δεν παρακολουθούνται Έλληνες. Να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία». Για την κ. Βαλαβάνη είπε ότι έκανε «κακή διαχείριση ενός συμβάντος».

«Το πιο απλό πράγμα ήταν να πει ότι "δεν έχω κάνει τίποτα , αλλά επειδή το έκανε η μητέρα μου και θεωρώ ότι δεν είναι σωστό, αναλαμβάνω την ευθύνη και θέτω την παραίτησή μου". Θα το χειροκροτούσε όλος ο κόσμος. Αντ’ αυτού, εμφανίστηκε μια γενική συνωμοσιολογία» κατέληξε ο κ. Πανούσης.

Σχετικές ειδήσεις