ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βερναδάκης: Αναβάθμιση του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης

Βερναδάκης: Αναβάθμιση του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης

Την αναβάθμιση του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, τόνισε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χ. Βερναρδάκης

Την ανάγκη για αναβάθμιση του ρόλου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης-Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) από εκπαιδευτικό κέντρο σε κεντρικό γνωμοδοτικό συμβούλιο του κράτους σε θέματα δημόσιας διοίκησης, με επέκταση σε ερευνητικά θέματα και συμβολή στη διαμόρφωση και αποτελεσματική υλοποίηση των δημόσιων πολιτικών, τόνισε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης, κατά τη σημερινή του επίσκεψη στο ΕΚΔΔΑ, όπου είχε συνάντηση με την πρόεδρο Ιφιγένεια Καμτσίδου και το στελεχιακό δυναμικό του Κέντρου.

Επίσης, ο κ. Βερναρδάκης είπε ότι το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης-Αυτοδιοίκησης θα αποτελεί πρότυπο λειτουργιών και δημοκρατικής αξιολόγησης.

Παράλληλα, όπως συμφώνησε ο κ. Βερναρδάκης με την κ. Καμτσίδου, θα καθιερωθεί ανοιχτός δίαυλος διαλόγου του υπουργείου με το ΕΚΔΔΑ, στο πλαίσιο του οποίου ορίζονται, τακτικές συναντήσεις, μία φορά το μήνα, με το στελεχιακό δυναμικό του Κέντρου, με αντικείμενο θέματα που αφορούν τις προοπτικές και τις ανάγκες της δημόσιας διοίκησης.

Σχετικές ειδήσεις