ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με προτάσεις αντεπιτίθεται η «Συγγρού»

Με προτάσεις αντεπιτίθεται η «Συγγρού»
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ απέφυγε να δώσει συνέχεια στην κόντρα με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ...

«Η Νέα Δημοκρατία -το υπογράμμισε πολλές φορές έως τώρα ο Πρόεδρός μας κ. Αντώνης Σαμαράς- συμφωνεί ως προς τους στόχους, αλλά διαφωνεί ως προς τους τρόπους με τους οποίους επιδιώκεται η επίτευξη των στόχων αυτών», σημείωσε, κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Γιάννης Μιχελάκης, υπενθυμίζοντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση τάσσεται υπέρ της μείωσης του ελλείμματος και του χρέους, ενώ συμφωνεί και με καθοριστικά μέτρα όπως οι αποκρατικοποιήσεις και γενικότερα η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, η δραστική μείωση της κρατικής σπατάλης, η κατάργηση και συγχώνευση δημόσιων οργανισμών και υπηρεσιών, η πάταξη της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής και το πάγωμα των προσλήψεων για τρία χρόνια.

Ο Γιάννης Μιχελάκης, επεσήμανε ακόμη πως για να υπάρξει επανεκκίνηση της Οικονομίας, πρέπει να υπάρξει εφαρμογή των προτάσεων που καταθέσαμε στο «Ζάππειο ΙΙ» και άμεση αντιμετώπιση της ρευστότητας στην αγορά.

Επανάφερε μάλιστα εκ νέου τις προτάσεις του κόμματος για:

  • Αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και η Παγκόσμια Τράπεζα.
  • Να μπουν μπροστά τα έργα συμβάσεων παραχώρησης -ανάμεσα στα οποία και οι πέντε μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι- που έχουν ουσιαστικά σταματήσει.
  • Επίσπευση της απορρόφησης των πόρων του ΕΣΠΑ.
  • Συμψηφισμό των χρεών από και προς το Δημόσιο.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ δεν θέλησε να δώσει σήμερα συνέχεια στην κόντρα που έχει ξεσπάσει με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη και προτίμησε να απαντά «Κανένα σχόλιο».

«Στόχος μας είναι η ΝΔ να είναι αυτοδύναμη και θεωρώ πως αυτό είναι εφικτό», τόνισε ο κ. Μιχελάκης, απαντώντας στο ερώτημα αν οι πρόωρες εκλογές θα οδηγούσαν τη χώρα σε αδιέξοδο και σε ακυβερνησία.