ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύμμαχος του Λαφαζάνη και της Αριστερής Πλατφόρμας η δυναμική του ΟΧΙ

Σύμμαχος του Λαφαζάνη και της Αριστερής Πλατφόρμας η δυναμική του ΟΧΙ

Οι άσπονδοι φίλοι του Παναγιώτη Λαφαζάνη, αυτοί που ξεκίνησαν εκστρατεία λάσπης εναντίον του ίδιου και της Αριστερής Πλατφόρμας, για να δικαιολογήσουν τη μνημονιακή στροφή του ΣΥΡΙΖΑ, το «φυσάν και δεν κρυώνει» μετά την αρχηγική εμφάνιση του επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας στην εκδήλωση για τα πέντε χρόνια ζωής της ιστοσελίδας iskra.gr.

Το κατάμεστο γήπεδο του Πανελληνίου, το βράδυ της Δευτέρας 27 Ιουλίου, έσφυζε από παλμό και γνήσια λαϊκή δυναμική, η οποία πηγάζει ακριβώς από την αταλάντευτη στάση της Αριστερής Πλατφόρμας και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που τίμησαν το ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

«Φωτεινό ορόσημο που κανένας δεν μπορεί να σκιάσει ή να σβήσει» χαρακτήρισε το ΟΧΙ που είπαν οι Έλληνες στους δανειστές ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση το παραμέρισε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το ΟΧΙ νικήθηκε». Είπε επίσης ότι κάνουν λάθος όσοι νομίζουν πως το ΟΧΙ ήταν μια εφήμερη λαϊκή έκρηξη που μπορεί να χειραγωγηθεί από τα πάνω.

Κατήγγειλε ότι το ΟΧΙ και η Αριστερή Πλατφόρμα δέχονται ένα συντονισμένο και βρώμικο πόλεμο από τα ξένα διευθυντήρια και την εγχώρια διαπλοκή, τονίζοντας ότι μέσω του πολέμου στην Αριστερή Πλατφόρμα, «επιδιώκουν να διασύρουν όλο τον ΣΥΡΙΖΑ, να χλευάσουν όλη την αριστερά, και να αμαυρώσουν την εναλλακτική λύση στα μνημόνια και τη λιτότητα».

Ο κ. Λαφαζάνης αναφέρθηκε, επίσης και σε «συντροφικά μαχαιρώματα», τονίζοντας ότι προτιμά να αντιπαρέλθει μεν τις όποιες προσωπικές αναφορές, αλλά και ότι δεν μπορεί να μην απαντήσει στους «ανιστόρητους που λένε ότι υπονομεύουμε τον ΣΥΡΙΖΑ». Για τις απόψεις σχετικά με τη δήθεν «υπονόμευση του προέδρου», Αλέξη Τσίπρα, απάντησε: «Υπονομεύουμε τον πρόεδρο εμείς που προτείνουμε ένα δρόμο συμβατό με το πρόγραμμά του κόμματος ή εκείνοι που ανοίγουν τον δρόμο στη μνημονιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ;».

Για τη μετάλλαξη αυτή η κυβέρνηση πρέπει να δώσει εξηγήσεις και ταυτόχρονα να διεξαχθεί συζήτηση και όχι ξόρκια και κατηγορίες κατά της Αριστερής Πλατφόρμας που «τόνιζε τα αδιέξοδα της παρατεταμένης και γεμάτης αντιφάσεις διαπραγμάτευσης, διαρκούσης της οποίας, εξαντλούνταν τα αποθεματικά της χώρας» πρόσθεσε.

Αυτά είναι τα ερωτήματα, που απασχολούν και το μέσο ψηφοφόρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έφερε το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία για να ανατρέψει τις πολιτικές λιτότητας, όπως και τον πολίτη, ο οποίος ψήφισε όχι σε ένα νέο μνημόνιο.

Αυτά πρέπει να πάρει υπόψη του ο πρωθυπουργός και να απαντήσει στο δίλημμα, το οποίο ο ίδιος έθεσε στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση να δώσει τη μάχη», όχι με όρους του προηγούμενου «χρεωκοπημένου πολιτικού συστήματος», αλλά διαμορφώνοντας τις συνθήκες, ώστε τα μνημόνια και οι πολιτικές λιτότητας να γίνουν παρελθόν σήμερα, όχι στη Δευτέρα Παρουσία.

Σχετικές ειδήσεις