ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ώρα αποφάσεων στον ΣΥΡΙΖΑ – Συνεδριάζει εκ νέου η Πολιτική Γραμματεία

Ώρα αποφάσεων στον ΣΥΡΙΖΑ – Συνεδριάζει εκ νέου η Πολιτική Γραμματεία

Συνεδριάζει εκ νέου το απόγευμα της Τρίτης (28/07/2015) η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να καθοριστεί ο οδικός χάρτης των εσωκομματικών διαδικασιών, μετά το ρήγμα στους κόλπους του κόμματος.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, θα συζητηθεί το ενδεχόμενο έναρξης συνεδριακών διαδικασιών, καθώς και η εσωκομματική διαδικασία εφεξής - δηλαδή θέματα, όπως το αν και πότε θα συγκληθεί Κεντρική Επιτροπή και με ποια ατζέντα.

Να σημειωθεί ότι η πλευρά Τσίπρα επιθυμεί τακτικό συνέδριο, με εκλογή νέων συνέδρων, πιθανότατα το Σεπτέμβρη, ενώ η Αριστερή Πλατφόρμα επιθυμεί διαρκές συνέδριο και αποφάσεις εκεί, πριν από τη συμφωνία με τους δανειστές.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας τη Δευτέρα (27/07/2015) έγινε συζήτηση ουσίας και κατατέθηκαν πολλές και διαφορετικές απόψεις για την αποτίμηση της εξάμηνης διαπραγμάτευσης, αλλά και για τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ και μιας κυβέρνησης με κορμό την αριστερά μέσα στους συσχετισμούς που έχουν διαμορφωθεί στην Ευρωζώνη.

Έγινε μια συζήτηση, κατά την οποία τέθηκαν πολλά ερωτήματα και απόψεις, για τη μέχρι τώρα αλλά και τη μελλοντική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε κομματική πηγή.

Σχετικές ειδήσεις