ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντόρα για ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.: Ανεύθυνοι και λαϊκιστές

Ντόρα για ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.: Ανεύθυνοι και λαϊκιστές
Την πρόταση των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων για την Ελλάδα και την ευρωζώνη παρουσίασε η Ντόρα Μπακογιάννη...

Την πρόταση των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων για την Ελλάδα και την ευρωζώνη παρουσίασε σε συνέντευξη Tύπου η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κ. Μπακογιάννη υπέβαλε μετά από εκτεταμένη μελέτη τις δικές της προτάσεις για την αναθεώρηση του μεσοπρόθεσμου στη βάση της μείωσης των δαπανών και ανέφερε ότι το σχέδιο στο οποίο κατέληξαν οι Ευρωπαίοι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες είναι ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, το οποίο κατά τα 2/3 στηρίζεται στην περικοπή δαπανών και στη μείωση της φορολογίας.

Επιπλέον περιλαμβάνει πρόγραμμα επενδύσεων μέσω ενός ευρωπαϊκού πακέτου που θα φτάνει τα 30 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 20 μπορούν να προέλθουν από την χρηματοδοτική περίοδο 2014-2020.

Επίσης προβλέπει εγγυήσεις από την ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για νέες ιδιωτικές επενδύσεις, τμήμα των ιδιωτικοποιήσεων θα παραμείνει σε ειδικό ταμείο για επενδύσεις και 7ετες αντί για 5ετες πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.

Παράλληλα προϋποθέτει μείωση του επιτοκίου στο 5% και επιμήκυνση των ελληνικών ομολόγων ή ανταλλαγή τους με ασφαλή ευρωομόλογα ή ομόλογα του Ευρωπαϊκού Ταμείου χρηματοοικονομικής σταθερότητας.

«Ο τρόπος δράσης της Δημοκρατικής Συμμαχίας πείθει ότι υπάρχουν στην Ευρώπη ευήκοα ώτα όταν είσαι σοβαρός και αντί για μαγικές συνταγές πηγαίνεις με επεξεργασμένες προτάσεις», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα για ανευθυνότητα και λαϊκισμό.

Ξεκαθάρισε επίσης πως η στάση της Δημοκρατικής Συμμαχίας στην ψηφοφορία του μεσοπρόθεσμου θα οριστικοποιηθεί στην Κεντρική Επιτροπή το Σάββατο.