ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να είναι ο εγγυητής της συνταγματικής τάξης

Μητσοτάκης: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να είναι ο εγγυητής της συνταγματικής τάξης

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου απάντησε, μεταξύ άλλων, στο ερώτημα γιατί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένει στο αίτημα της σύγκλησης του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών αφής στιγμής τρία τουλάχιστον πολιτικά κόμματα έχουν δηλώσει ότι δεν μετέχουν στη διαδικασία διερεύνησης για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

«Η Ν.Δ. επιμένει στην τήρηση του Συντάγματος. Το Σύνταγμα λέει ότι αν οι διερευνητικές εντολές δεν τελεσφορήσουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων, τους καλεί σε σύσκεψη δεν τους καλεί στο τηλέφωνο. Είναι απαραίτητο να γίνει η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών όχι κατ’ ανάγκη για να διαπιστωθεί η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τους καλεί για να συζητήσουν τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης, διότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία έχει σημασία. Εχει σημασία ποιος θα είναι υπουργός Οικονομικών, έχει σημασία ποιος θα είναι υπουργός Παιδεία όταν θα ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Σεπτεμβρίου», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και πρόσθεσε: «Αυτή η σύσκεψη πρέπει να γίνει. Το Σύνταγμα δεν είναι λάστιχο. Δεν εξαρτάται η εφαρμογή του από τη βούληση του αρχηγού του εκάστοτε κόμματος και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει υποχρέωση να τηρήσει το Σύνταγμα και να καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς. Αν δεν το κάνει θα είναι σαν να κάνει μια μεγάλη εξυπηρέτηση προσωπικά στον κ. Τσίπρα».

Στο ερώτημα γιατί τι κερδίζει ο κ. Τσίπρας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ απάντησε: «Ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να μπει καθόλου στο κάδρο της συζήτησης με τους πολιτικούς αρχηγούς. Διότι του είναι μία δυσάρεστη συζήτηση. Ο κ. Τσίπρας προκάλεσε τις εκλογές και όλοι γνωρίζουμε ότι οι εκλογές αυτές είναι αχρείαστες διότι κάλλιστα θα μπορούσε να προκύψει πολιτική λύση από την υφιστάμενη Βουλή.

«Αυτό ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να αναδεικνύεται ως θέμα. Η κοινή γνώμη δεν ήθελε εκλογές και προκαλούνται για να λύσει ο ΣΥΡΙΖΑ τα εσωκομματικά του προβλήματα. Μία σύσκεψη πολιτικών αρχηγών θα έφερνε αντιμέτωπο με αυτή την πραγματικότητα. Αλλά δεν μπορεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε καμία περίπτωση να είναι συμμέτοχος σε αυτή την προσπάθεια του κ. Τσίπρα γιατί σε αυτή την περίπτωση δεν θα είναι ο εγγυητής της συνταγματικής τάξης».

Σχετικές ειδήσεις