ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ: Χιλιάδες ελλείψεις εκπαιδευτικών – Τα σχολεία ανοίγουν χωρίς αναπληρωτές

ΚΚΕ: Χιλιάδες ελλείψεις εκπαιδευτικών – Τα σχολεία ανοίγουν χωρίς αναπληρωτές

Ευθύνες στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταλογίζει το ΚΚΕ, για το γεγονός ότι τα σχολεία ανοίγουν άμεσα με κενά και δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί θα εξαναγκαστούν να επαναλάβουν τις αιτήσεις τους για πρόσληψη ως αναπληρωτές-ωρομίσθιοι για το σχολικό έτος 2015-2016.

«Μπροστά στο άνοιγμα των σχολείων, η καθυστέρηση στις προσλήψεις αναπληρωτών, οι μηδενικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών -αφού δεν έχουν γίνει ούτε καν οι προβλεπόμενοι από τον τρέχοντα κρατικό προϋπολογισμό μόνιμοι διορισμοί- δημιουργούν ένα εκρηκτικό σκηνικό με χιλιάδες κενά» και τονίζει την αναγκαιότητα «να σταματήσει τώρα ο εμπαιγμός και η ταλαιπωρία των εκπαιδευτικών. Να ισχύσουν οι προηγούμενες αιτήσεις των εκπαιδευτικών και να προχωρήσουν άμεσα οι προσλήψεις όσων αναπληρωτών απαιτούνται για να καλυφθούν όλα τα κενά. Να αναγνωριστεί άμεσα όλη η προϋπηρεσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών» τονίζει στο σχόλιό του το ΚΚΕ.

«Μοναδική διέξοδος απέναντι σε αυτή την κατάσταση, των χιλιάδων αδιόριστων εκπαιδευτικών που συνυπάρχουν με χιλιάδες εκπαιδευτικά κενά, είναι η πρόταση πάλης του ΚΚΕ για μαζικούς μόνιμους διορισμούς τώρα και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις» καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.

Σχετικές ειδήσεις