ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας τελικά έσκισε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και όχι το μνημόνιο

Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας τελικά έσκισε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και όχι το μνημόνιο

Ψήφο για να σχηματίσει μια σταθερή κυβέρνηση τετραετίας ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ

Νέα δριμύτατη επίθεση κατά του Αλ. Τσίπρα ζήτησε ο Ευ. Μεϊμαράκης, σε προεκλογική ομιλία του από την Πάτρα, υπογραμμίζοντας πως το «στοίχημα» για την Ελλάδα μπορεί να κερδηθεί μόνο μέσα από τη συλλογικότητα και τη συνένωση δυνάμεων.

«Είμαστε η παράταξη που έβαλε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια και την κράτησε στην Ευρωζώνη. Είμαστε η δύναμη της ευθύνης και της συνέπειας. Δύναμη ευρωπαϊκή, πατριωτική, κοινωνική», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στη συνέχεια ο κ. Μεϊμαράκης έστρεψε τα βέλη του κατά του Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας την πολιτική του ανακολουθία.

Συγκεκριμένα ο κύριος Μειμαράκης ανέφερε: «ο κύριος Τσίπρας έλεγε, έχουμε δεσμευτεί ότι θα ελαφρύνουμε από τους φόρους τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Ο κύριος Τσίπρας έλεγε έχουμε δεσμευτεί ότι θα καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ. Ο κύριος Τσίπρας έλεγε έχουμε δεσμευτεί ότι θα προστατεύσουμε τις τραπεζικές συναλλαγές. Ο κύριος Τσίπρας δεν έδωσε καμία επιπλέον σύνταξη, αλλά τις πετσόκοψε όλες. Ο κύριος Τσίπρας δεν κατάργησε, αλλά συνεχίζει τον ΕΝΦΙΑ. Τελικά, ο κύριος Τσίπρας έσκισε το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και έφερε νέο Μνημόνιο. Η ανεργία άρχισε πάλι να μεγαλώνει και μόνο τον Ιούλιο χάθηκαν 16,5 χιλιάδες θέσεις εργασίας. Ποτέ, κανένας Πρωθυπουργός δεν έκανε τόσο μεγάλο κακό, σε τόσο λίγο καιρό».

Ο κύριος Μειμαράκης υπογράμμισε επίσης πως: «από μένα θα ακούτε μόνο αλήθειες. Δεν πιστεύω ότι κυβερνιέται ένας τόπος με ψέματα. Το στοίχημα της Ελλάδας μπορεί να το κερδίσει η συλλογικότητα και η συνένωση δυνάμεων. Η Ελλάδα χρειάζεται μια κυβέρνηση συνεργασίας που θα αξιοποιεί ικανούς και άξιους από ολόκληρη την κοινωνία. H Νέα Δημοκρατία θέλει λιγότερους φόρους, περισσότερες επενδύσεις και αποτελεσματικότερο κράτος».

Σχετικές ειδήσεις