ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Σαμαράς: «Παρέμεινα στην άποψη μου»

Α. Σαμαράς: «Παρέμεινα στην άποψη μου»
Σφοδρές πιέσεις δέχτηκε ο Αντώνης Σαμαράς στη σημερινή Σύνοδο...

Σφοδρές πιέσεις δέχτηκε ο Αντώνης Σαμαράς στη σημερινή Σύνοδο του ΕΛΚ, γεγονός που ο ίδιος δε θέλησε να κρύψει, με δήλωσή του, μετά το πέρας των εργασιών στις Βρυξέλλες.

«Ακούστηκαν διαφορετικές προσεγγίσεις. Παρέμεινα στην άποψη μου ως το τέλος. Κάποιοι καταλάβαιναν ότι έχουμε δίκιο. Οι περισσότεροι επέμειναν στις δικές τους. Όμως, κριτής κάθε οικονομικού προγράμματος είναι τα αποτελέσματά του. Και κριτής όλων μας είναι ο Ελληνικός λαός», σημείωσε ο αρχηγός της ΝΔ, παραμένοντας συνεπής στις θέσεις του παρά τις έξωθεν κρούσεις για συναίνεση και παρά την απροθυμία των συνομιλητών του να ασπαστούν την ‘γαλάζια’ επιχειρηματολογία. Άφησε μάλιστα εμμέσως να διαφανεί πως την ώρα της κάλπης η πολιτική του θα δικαιωθεί από τον ελληνικό λαό.

Ο Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε τη συμφωνία του με τους στόχους και με τα μέσα δημοσιονομικής εξυγίανσης, όπως την εξάλειψη του ελλείμματος, τον περιορισμό του χρέους, τη μείωση της κρατικής σπατάλης και τις διαρθρωτικές αλλαγές ενώ ξεκαθάρισε τη θέση του και για τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση περιουσίας. Υπογράμμισε ωστόσο πως διαφωνεί με το μίγμα πολιτικής, «που έχει ήδη οδηγήσει σε βαθιά και παρατεταμένη ύφεση, που έχει παραλύσει την Οικονομία κι έχει ακυρώσει το πρόγραμμα εξυγίανσης. Καθώς όλα τα αποτελέσματά του βρίσκονται πια πολύ μακριά από τους στόχους».

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι πολιτικοί αρχηγοί άκουσαν τις απόψεις της ΝΔ και άκουσαν το ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά να τους εξηγεί ότι δεν μπορεί να υποστηρίξει το λάθος και πως θα ψηφίσει όσα άρθρα του εφαρμοστικού νομοσχεδίου την βρίσκει σύμφωνη. Τόνισε μάλιστα πως δεν κρίνεται μόνο η τύχη της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης από τη λύση η οποία θα προτιμηθεί…