ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκοπήσεις 2015: Προβληματισμός στον ΣΥΡΙΖΑ για την... ανατροπή

Δημοσκοπήσεις 2015: Προβληματισμός στον ΣΥΡΙΖΑ για την... ανατροπή

Σε... θρίλερ αναμένεται να εξελιχθεί η βραδιά των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου, αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Η τελευταία έρευνα, που δημοσιοποιήθηκε χθες, Τετάρτη (02/09/2015) και διεξήχθη από την εταιρεία GPO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, επιβεβαιώνει τα παραπάνω με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο, καθώς - για πρώτη φορά - η ΝΔ εμφανίζεται πρώτη, με διαφορά 0,3% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, τα ποσοστά έχουν ως εξής:

ΝΔ: 25,3%

ΣΥΡΙΖΑ: 25%

Χρυσή Αυγή: 5,5%

ΠΑΣΟΚ: 5,3%

ΚΚΕ: 5,1%

Το Ποτάμι: 4,6%

Λαϊκή Ενότητα: 4%

Ενωση Κεντρώων: 3,2%

ΑΝΕΛ: 3%

Δεν ξέρω/Δεν απαντώ: 12,8%

Οι ανατροπές, όμως, της εν λόγω δημοσκόπησης δεν περιορίζονται στο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη να προηγείται, έναντι του Αλέξη Τσίπρα με ποσοστό με 2,4%.

Όπως είναι φυσικό, οι τάσεις που καταγράφουν ορισμένες δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών έχουν προκαλέσει αμηχανία και προβληματισμό στoν ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως επισημαίνουν, ωστόσο, στελέχη της Κουμουνδούρου τα στοιχεία που έχουν από τις δικές τους μετρήσεις δείχνουν ότι το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρο και θα επικρατήσει άνετα στις επερχόμενες εκλογές.

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές Σεπτεμβρίου 2015

Σχετικές ειδήσεις