ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Debate: Ετοιμάζουν αλλαγές για την τηλεμαχία Τσίπρα - Μεϊμαράκη

Debate: Ετοιμάζουν αλλαγές για την τηλεμαχία Τσίπρα - Μεϊμαράκη

Η, σε γενικές γραμμές, απογοητευτική εικόνα που παρουσίασε το πρώτο debate, με τους παράλληλους μονολόγους των πολιτικών αρχηγών, προκάλεσε προβληματισμό στους προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ αλλά και τα επιτελεία τους, πουπροετοιμάζονται για την τηλεμαχία της Δευτέρας και αναζητούν μια φόρμουλα ώστε να αλλάξουν οι όροι του debate για να αποκτήσει περισσότερο ενδιαφέρον η συζήτηση και ο διάλογος να είναι πιο άμεσος.

ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΟΙΚΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ - ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Στόχος είναι να υπάρξει αυτή τη φορά ουσιαστικός πολιτικός διάλογος και έτσι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ προσανατολίζονται στο να γίνει απευθείας διάλογος μεταξύ των Αλέξη Τσίπρα και Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Διαφωνία προέκυψε πάντως για το εάν οι Αλέξης Τσίπρας και Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα είναι όρθιοι ή καθιστοί. Η ΝΔ ζήτησε το σκηνικό να είναι ίδιο με εκείνο του 2009 όταν οι Κώστας Καραμανλής και Γιώργος Παπανδρέου ήταν όρθιοι, με τον ΣΥΡΙΖΑ όμως να εκφράζει σοβαρές επιφυλάξεις.

Στις αλλαγές πιθανότατα θα ενταχθεί και η ώρα έναρξης της τηλεμαχίας, που αναμένεται να ξεκινήσει μία ώρα αργότερα, στις 22:00, υπολογίζεται ότι θα έχει διάρκεια δύο ώρες, ενώ θα προστεθούν και ορισμένα διαλείμματα για διαφημίσεις.

Σε ό,τι αφορά τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις, τις οποίες αναμένεται να υποβάλλουν και πάλι έξι δημοσιογράφοι από τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας (Mega, ΑΝΤ1, ΣΚΑΪ, Alpha, Star και Ε TV), συζητάται η σκέψη να αυξηθεί ο χρόνος, ο οποίος κρίθηκε ασφυκτικός στο ντιμπέιτ των επτά πολιτικών αρχηγών.

Παράλληλα ο κάθε δημοσιογράφος θα ολοκληρώνει με τις ερωτήσεις του από μια ενότητα.

Οι τελικές λεπτομέρειες θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες 48 ώρες μετά από την τηλεφωνική επικοινωνία που θα υπάρξει μεταξύ των δύο κομμάτων καθώς ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης με τους συνεργάτες του θα βρίσκονται τις επόμενες ημέρες στην Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Σχετικές ειδήσεις