ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χουλιαράκης: Δέχθηκα ανυπόστατη και απίστευτη επίθεση

Χουλιαράκης: Δέχθηκα ανυπόστατη και απίστευτη επίθεση

Το υπουργείο Οικονομικών δεν καθορίζει τη στάση τής μόνιμης ελληνικής αντιπροσωπείας στα ψηφίσματα του ΟΗΕ ούτε υπαγορεύει, ή προτρέπει, ή συστήνει στο υπουργείο Εξωτερικών τι πρέπει να πράξει σε ένα θέμα για το οποίο αυτό είναι καθ' ύλην αρμόδιο, σχολιάζει ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης σε συνέντευξή του στην Αυγή της Κυριακής.

Το κίνητρο της ανυπόστατης και απίστευτης για το ήθος της Αριστεράς επίθεσης που δέχθηκα θα εξεταστεί και από μένα και, θέλω να ελπίζω, από τον ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά τις εκλογές. Τώρα προέχουν οι εκλογές, σχολίασε για τις κατηγορίες που δέχθηκε ότι ήταν ο εισηγητής της αλλαγής στάσης της Ελλάδας κατά την ψηφοφορία στον ΟΗΕ για την αναδιάρθρωση των δημοσίων χρεών.

Ακολούθως προσδιόρισε ότι τα δύο επίδικα της εκλογικής αναμέτρησης σημειώνοντας ότι το πρώτο αφορά την αρχή των μεγάλων συστημικών παθογενειών του ελληνικού κράτους και των κοινωνικών ανισοτήτων που αυτές παράγουν και το δεύτερο το ποιος είναι ικανότερος να διαχειριστεί με κοινωνικά δίκαιο τρόπο τη δύσκολη πολιτική οικονομία της προσαρμογής.

Eπισήμανε δε ότι το Ελληνικό Δημόσιο θα αποπληρώσει 3,1 δισ. από τα 7 δισ. των ληξιπρόθεσμων οφειλών πριν από το τέλος του 2015.

Σε αντίθεση με προηγούμενα προγράμματα, οι δημοσιονομικοί στόχοι που προβλέπει η συμφωνία είναι χαμηλοί και κατά συνέπεια η δημοσιονομική προσαρμογή που απαιτείται σε χρονικό ορίζοντα τετραετίας είναι ιδιαίτερα ήπια, πρόσθεσε επισημαίνοντας πως η νέα κυβέρνηση της Αριστεράς πρέπει να θέσει ως προτεραιότητα την αντιστάθμιση ακόμα και αυτής της σχετικά ήπιας υφεσιακής ροπής, με κύρια στόχευση τις κοινωνικά πιο ευάλωτες κατηγορίες, αυτές των μακροχρόνια άνεργων, των νοικοκυριών χωρίς εργαζόμενο, των κοινωνικά αποκλεισμένων.

Σχετικές ειδήσεις