ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Ήταν πολλά τα συμφέροντα που δεν ήθελαν την αλήθεια για τη λίστα Λαγκάρντ

Καμμένος: Ήταν πολλά τα συμφέροντα που δεν ήθελαν την αλήθεια για τη λίστα Λαγκάρντ

Να επιδιώξει με όλες του τις δυνάμεις τη μείωση της φορολογίας δεσμεύτηκε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Σε συνέντευξή του στη «Ναυτεμπορική» απέδωσε ως αποτυχία του τρίτου πακέτου την διατήρηση του ΕΝΦΙΑ και την υψηλή φορολόγηση των επιχειρήσεων που οδηγεί στη μετεγκατάσταση των ελληνικών εταιρειών στο εξωτερικό και στην αποτροπή επενδύσεων σε όλη τη χώρα και τόνισε ότι θα επιδιώξει να μειωθεί η φορολογία και να και να δοθούν φορολογικά κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων.

Ερωτηθείς γιατί ένας πολίτης να ψηφίσει Ανεξάρτητους Έλληνες μετά την συμφωνία της 12ης Ιουλίου, απάντησε ότι η συμφωνία της 12ης Ιουλίου αποτελεί «την έξοδο από την μνημονιακή πολιτική της λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης» γιατί προβλέπει την κατάργηση του αγγλικού δικαίου και την εκ νέου ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού και αναπτυξιακό πακέτο προς ενίσχυση της ρευστότητας της αγοράς συνεπικουρούμενο από τα 35 δισ. ευρώ του πακέτου Γιούνκερ.

Απέκλεισε δε οποιαδήποτε μετεκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, ειδικά αν συμμετέχει σε αυτό ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Για το Ποτάμι σημείωσε ότι δεν διευκρίνισε τις θέσεις του στα εθνικά θέματα.

Όσον αφορά στις εξελίξεις σχετικά με την κατάθεση του Ερβέ Φαλτσιανί για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, είπε ότι και μόνο η δήλωση του ότι για πρώτη φορά του ζητήθηκαν στοιχεία, δείχνει πως «ήταν πολλοί εκείνοι οι πολιτικοί, αλλά πιθανόν και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα που δεν επιθυμούσαν την αλήθεια σε αυτή την περίπτωση, που επέτρεψε σε πολλές χώρες να εισπράξουν αρκετά δισεκατομμύρια από κατοίκους τους που είχαν προχωρήσει σε σχέδιο φοροδιαφυγής».

«Πρώτιστος στόχος, πέραν της τιμωρίας και της δήμευσης χρημάτων τα οποία είναι προϊόν φοροδιαφυγής, θα πρέπει να αποτελεί ο επαναπατρισμός των 160 δισεκατομμυρίων ευρώ που βρίσκονται στο εξωτερικό, εφόσον αυτά επενδυθούν σε επιχειρήσεις που θα προσλάβουν προσωπικό αντιμετωπίζοντας την ανεργία και ενισχύοντας την οικονομία, όπως επίσης και η χάραξη μιας πολιτικής που θα επαναφέρει την εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό και τον επαναπατρισμό στις τράπεζες των 45 δισεκατομμυρίων ευρώ που βρίσκονται στα σεντούκια» πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.

Ο Πάνος Καμμένος επεσήμανε ότι ήταν ο μόνος που από το 1998 έως σήμερα έχει καταθέσει κατά του σκανδάλου των υποβρυχίων «το οποίο συνεχίζει και εξελίσσεται με πολλούς πρωταγωνιστές».

Σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των πρωτοφανούς μεγέθους προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ προτείνει τη συνέχιση της πολιτικής της πολιτικής που «αρχίσαμε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκειμένου η Συμμαχία, αλλά και οι φίλες χώρες να ενισχύσουν τις δυνάμεις κατά του ISIS και να διασφαλίσουν τη δυνατότητα επιστροφής των προσφύγων στον χώρο καταγωγής τους».

Πρότεινε επίσης την άμεση μεταφορά των προσφύγων με πλοία από τα νησιά προς την κεντρική Ελλάδα με ταυτόχρονη καταγραφή προκειμένου να πάρουν το απαραίτητο έγγραφο για την δυνατότητα μετακίνησής τους σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.

Ερωτηθείς, τέλος, αν θα εξέταζε το ενδεχόμενο επιστροφής του στο υπουργείο Ναυτιλίας είπε «πρότεινα για υπηρεσιακό υπουργό Ναυτιλίας τον Χρήστο Ζώη, έναν φιλελεύθερο πολιτικό και έναν παλιό μου φίλο και συνεργάτη επί πάρα πολλά χρόνια και θα προτείνω την παραμονή του στο υπουργείο Ναυτιλίας. Θεωρώ ότι η εμπορική ναυτιλία μαζί με τον τουρισμό, την πρωτογενή παραγωγή και την ανάπτυξη της βιομηχανίας θα αποτελέσουν τα κομβικά σημεία για την έξοδο της χώρας από την κρίση».

Σχετικές ειδήσεις