ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015 – Κουτσούμπας: Μην υποκύψετε σε αυτούς που αποτελούν τη «σαπίλα του ντουνιά»

Εκλογές 2015 – Κουτσούμπας: Μην υποκύψετε σε αυτούς που αποτελούν τη «σαπίλα του ντουνιά»

Λάβρος κατά των κομμάτων που ακολουθούν μνημονιακή πολιτική υπήρξε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής συγκέντρωσης του κόμματος στο Ηράκλειο Κρήτης.

Απευθυνόμενος στους Κρητικούς ο κ Κουτσούμπας, ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 20ηςΣεπτεμβρίου είπε χαρακτηριστικά: «Οι Κρητικοί είστε δημοκράτες, γι’ αυτό μην υποκύψετε σε όλους αυτούς που αποτελούν τη "σαπίλα του ντουνιά", που φτιάχνουν δουλεμπορικά γραφεία και ξεπουλάνε τους Έλληνες εργάτες».

Μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι πάγιο αίτημα του ΚΚΕ είναι το οριστικό κλείσιμο της βάσης της Σούδας και εξαπολύοντας μύδρους στην απερχόμενη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είπε ότι από τη μεταπολίτευση και μετά καμία άλλη κυβέρνηση δεν τόλμησε να ξεκινήσει διαδικασίες για τη δημιουργία νέων βάσεων παρά μόνο «η πρώτη φορά αριστερά του Αλέξη Τσίπρα» που επιδίωξε να το πράξει στην Κάρπαθο.

Ο Γ.Γ. του ΚΚΕ κάλεσε απευθυνόμενους στους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι στις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου έδωσαν την ψήφο τους στο ΣΥΡΙΖΑ ή σε κάποιο άλλο από νέα κόμματα και είδαν – όπως χαρακτηριστικά τόνισε – τα όνειρά τους να καταστρέφονται, να μην επιστρέψουν στην παλαιοκομματική, φιλοκαπιταλιστική πολιτική και σε εκείνους που αποτελούν το αντιλαϊκό κατεστημένο.

«Την επομένη των εκλογών» είπε ο κ. Κουτσούμπας «θα προκύψει μια κυβέρνηση και αυτό είναι σίγουρο. Αυτό που απαιτείται όμως είναι να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση». Σημείωσε ακόμη ότι το ΚΚΕ «είναι το μοναδικό στήριγμα του λαού και το μόνο που μπορεί να υπερασπιστεί τα λαϊκά δικαιώματα».

Μεταξύ άλλων, ο Γ.Γ του ΚΚΕ χαρακτήρισε μονόδρομο τη ρήξη με το κεφάλαιο και το ΕΕ και υπογράμμισε ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα διαθέτει επιστημονικά επεξεργασμένο πρόγραμμα για φιλολαϊκή έξοδο από την κρίση.

Αναφερόμενος στην παρατεταμένη ύφεση σημείωσε ότι μόνο με την παραγωγική αυτάρκεια της χώρας και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της, μπορεί να υπάρξει ουσιαστική έξοδος από την κρίση και αποκατάσταση των θέσεων εργασίας. «Οι δυνατότητες της Ελλάδας» κατέληξε «δεν αξιοποιούνται και ο λαός υποβάλλεται σε θυσίες στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους».

Πηγή: cretapost.gr

Σχετικές ειδήσεις