ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015 - Θεοδωράκης: Οι τρεις όροι για τη συμμετοχή του Ποταμιού στην επόμενη κυβέρνηση

Εκλογές 2015 - Θεοδωράκης: Οι τρεις όροι για τη συμμετοχή του Ποταμιού στην επόμενη κυβέρνηση

Να δεσμευτούν σε μια πολιτική συμφωνία κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς που ψήφισαν το μνημόνιο, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, λέγοντας πως «Θέλουμε μία συμφωνία κυρίων, γιατί η οικονομία καταστρέφεται».

Σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι οι τρεις όροι που θα θέσει για τη συμμετοχή του σε ένα κυβερνητικό σχήμα είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας, η καταπολέμηση της διαφθοράς και η Παιδεία.

Πρόσθεσε δε ότι τάσσεται υπέρ των αποκρατικοποιήσεων και όχι των ιδιωτικοποιήσεων, καθώς διευκρίνισε, ότι το δημόσιο πρέπει να διατηρεί ένα μικρό ποσοστό.

Σχετικά με την ανεργία, σημείωσε ότι για να φτάσει στα επίπεδα απασχόλησης του 2008, απαιτούνται 100.000 θέσεις εργασίας κάθε χρόνο, για τα επόμενα 10 χρόνια.

Είπε επίσης ότι τάσσεται υπέρ των αποκρατικοποιήσεων και όχι των ιδιωτικοποιήσεων, καθώς διευκρίνισε, ότι το δημόσιο πρέπει να διατηρεί ένα μικρό ποσοστό. Σχετικά με την ανεργία, σχολίασε ότι για να επιστρέψουμε στα επίπεδα εργασίας του 2008, χρειαζόμαστε 100.000 θέσεις εργασίας κάθε χρόνο, για τα επόμενα 10 χρόνια.

Σχετικά με το debate μεταξύ Τσίπρα και «Μεϊμαράκη το χαρακτήρισε «εκνευριστικό σε σχέση με τη συμπεριφορά των δύο αρχηγών. Με ενόχλησε η ελαφρότητα του κ. Τσίπρα και η μαγκιά του κ. Μεϊμαράκη. Περίμενα σε μια τέτοια αντιπαράθεση να μας πουν τι έχουν σκοπό να κάνουν στις 21 του μήνα και όχι να ρίχνουν τη μπάλα στην εξέδρα».

Τέλος, ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε και στo δημοσίευμα εφημερίδας για τον Αλέκο Φλαμπουράρη λέγοντας:«Ως προς αυτό πρέπει να απαντήσει επίσημα ο ΣΥΡΙΖΑ».

Σχετικές ειδήσεις