ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015 - Τσίπρας: Δώστε άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία στον ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές 2015 - Τσίπρας: Δώστε άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία στον ΣΥΡΙΖΑ

Ισχυρή εντολή διακυβέρνησης με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία ζήτησε στην προεκλογική του ομιλία στη Λάρισα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Το δίλημμα της Κυριακής είναι απλό: θέλουμε την Ελλάδα των πολλών ή την Ελλάδα των λίγων; Την Ελλάδα της προόδου ή της συντήρησης; Ποιούς επιθυμούμε να μας κυβερνήσουν την επόμενη τετραετία; Η Ν.Δ. ή ο ΣΥΡΙΖΑ; Δώστε τη δύναμή σας στο ΣΥΡΙΖΑ, δώστε στο ΣΥΡΙΖΑ άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

Τα παραπάνω επεσήμανε, μεταξύ άλλων, απόψε από την Λάρισα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τέως πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο ανοιχτής ομιλίας στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είναι επίσης και επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος στον νομό, σχολίασε ότι δεν είναι μια υποψηφιότητα συμβολική. Είναι ουσιαστική. Είναι υποψηφιότητα μάχης για τους αγρότες του κάμπου, τους αυτοαπασχολούμενους, τον κόσμο της εργασίας και της δημιουργίας αυτού του νομού, τόνισε.

Ζήτησε δε «ισχυρή εντολή διακυβέρνησης, ισχυρή εντολή αλλαγής με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία», ενώ στάθηκε για μία ακόμη φορά με ιδιαίτερη ένταση στο θέμα της διαπλοκής και των συμφερόντων, παρατηρώντας ότι «τώρα, που η οικονομική ολιγαρχία και το κατεστημένο της διαπλοκής συσπειρώνονται ανοιχτά γύρω από τη Ν.Δ., ο λαός μας έχει ξεκάθαρα μία -και μόνον μία- επιλογή: «Να συσπειρωθεί γύρω από τη μόνη πολιτική δύναμη που τους τρομάζει. Γιατί απειλεί τα συμφέροντά τους με πράξεις - όχι στα λόγια. Με στόχο να βάλει τέλος στα προνόμιά τους».

Όλο αυτό το σύστημα συμφερόντων που παίζει αυτές τις τελευταίες ημέρες τα ρέστα του, την Κυριακή θα δεχτεί το τρίτο και τελειωτικό χτύπημα στη κάλπη, υπογράμμισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «η επτάμηνη άνοιξη που έζησε ο λαός μας με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάει χαμένη. Στις 20 Σεπτέμβρη, παίρνουμε τις τύχες στα χέρια μας. Ξεμπερδεύουμε με το παλιό. Κερδίζουμε το αύριο».

Ενωτικός ανέφερε ότι από την άλλη Δευτέρα, «ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίζει κυβέρνηση, όλων των Ελλήνων, ανεξάρτητα από την ψήφο τους στην κάλπη της Κυριακής, ανεξάρτητα από την ιδεολογική και πολιτική τοποθέτησή τους».

Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε ότι η συμφωνία που υπογράφηκε στις 12 Ιουλίου έχει και δυσκολίες. «Απέτρεψε, όμως, την κοινωνική και οικονομική καταστροφή. Ανέτρεψε το σχέδιο του Grexit. Και επιτρέπει να πάρει ανάσα η χώρα».

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ και στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, όταν μίλησε για την πρόσληψη 4.500 ανθρώπων για την στελέχωση της υγείας. «Είναι όλοι αυτοί που η ΝΔ θεωρεί "άχρηστους". Και ακούσαμε προχθές, εξέχοντες πρώην υπουργούς, να προσθέτουν στους "άχρηστους" και τους αστυνομικούς. Να τους απαξιώνουν έναντι των σεκιουριτάδων».

Σχετικές ειδήσεις