ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Reuters: «Συγχαρητήρια κ. Τσίπρα… Και τώρα μεταρρυθμίσεις»

Reuters: «Συγχαρητήρια κ. Τσίπρα… Και τώρα μεταρρυθμίσεις»

Η ομοβροντία συγχαρητηρίων από τους Ευρωπαίους εταίρους προς τον Αλέξη Τσίπρα δεν αποτελεί αποκλειστικά μία αυθόρμητη, ανιδιοτελή κίνηση πολιτικής αβρότητας. Το Reuters συνοψίζει τι κρύβεται πίσω από τα συγχαρητήρια μηνύματα.

«Ο Αλέξης Τσίπρας, με τον εκλογικό του θρίαμβο να είναι ακόμα ‘’ζεστός’’, δέχτηκε από την Ευρώπη τα συγχαρητήρια που ουσιαστικά μεταφέρουν ένα υπολανθάνον μήνυμα: Τώρα προχωρήστε με τις μεταρρυθμίσεις», γράφει χαρακτηριστικά δημοσίευμα του Reuters.

Σημειώνει δε, πως «υπάρχει ξεκάθαρα μία υφέρπουσα ανησυχία στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες πως ο Τσίπρας, ενισχυμένος από το εκλογικό αποτέλεσμα, ίσως αθετήσει τις δεσμεύσεις του για κάποιες από τις μεταρρυθμίσεις που επιβάλλει το τρίτο μνημόνιο, δεδομένου του πόσο απρόθυμα το υπέγραψε».

Το Reuters αναφέρεται ακόμα και στις «γκρίζες ζώνες» του προεκλογικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων οι εργασιακές σχέσεις και οι μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό.

Όπως σημειώνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφερόμενο σε ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους, μέχρι να φτάσουμε σ’αυτό, η Ελλάδα πρέπει να αποδείξει πως κάνει τα απαιτούμενα από το τρίτο μνημόνιο βήματα.