ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης

Τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης

"Στόχος μας είναι να γκρεμίσουμε το αμαρτωλό σύστημα της διαπλοκής, να θεραπεύσουμε τις παθογένειες του ελληνικού κράτους και να εξαρθρώσουμε το πελατειακό σύστημα" τόνισε μεταξύ άλλων,η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά,κατά την ομιλία της στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του υφυπουργείου.

"Ή θα προχωρήσουμε μεταρρυθμιστικά ή θα μπούμε στη διαδικασία φθοράς" δήλωσε χαρακτηριστικά και διαβεβαίωσε πως "θα οικοδομήσουν ένα καθεστώς ισονομίας, διαφάνειας, φορολογικής δικαιοσύνης, απελευθέρωσης των δημιουργικών δυνάμεων της χώρας και της κοινωνίας, ανάταξη της οικονομίας και της ίδιας της δημοκρατίας".

Παράλληλα παραδέχθηκε πως "εκαναν λάθη".

"Κάναμε λάθη, μας πλήγωσαν οι παραλείψεις μας, οι αδυναμίες μας, αλλά και η ανικανότητα ορισμένων που επέδειξαν στην άσκηση των καθηκόντων τους. Σε καμιά περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε αυτές οι πρακτικές και οι συμπεριφορές να αποδιοργανώσουν για μια ακόμη φορά τη νέα κυβέρνηση. Η θα προχωρήσουμε μεταρρυθμιστικά ή θα μπούμε στη διαδικασία φθοράς. Η διαπλοκή και η διαφθορά δεν θα κυβερνήσουν αυτή τη φορά" είπε και πρόσθεσε:

"Μόνο μέσα από συνετές πολιτικές επιλογές θα καταφέρουμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση. Αντίπαλοι μας πλέον είναι η αναποτελεσματικότητα, η αναξιοπιστία στην οποία έχει εκπέσει το πολιτικό σύστημα από χρόνιες ανέξοδες υποσχέσεις, από στάσεις και συμπεριφορές που προβλημάτισαν ή ακόμα και απογοήτευσαν κάθε Ελληνίδα και Ελληνα, κάθε σκεπτόμενο νέο" είπε η κ. Κόλλια-Τσαρουχά.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι στις πρώτες συναντήσεις που θα έχει με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή θα τους θέσει την πρόταση της για ένα μοντέλο λειτουργίας του υφυπουργείου Μακεδονίας-Θράκης με στόχο την αναβάθμιση του.

Ο υπηρεσιακός υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Φίλιππος Τσαλίδης είπε ότι η υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου του ανέθεσε την αρμοδιότητα για τις ροές προσφύγων στη Βόρεια Ελλάδα και σε αυτό τον τομέα άφησε διακριτό έργο. Τάχθηκε υπέρ της ύπαρξης ενός υπουργείου Βορείου Ελλάδος με αυτονομία από τα υπόλοιπα υπουργεία.

Χαιρετισμό στην τελετή απηύθυνε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο της υφυπουργού.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης σημείωσε πως αν και ο ίδιος είναι κατά της ύπαρξης του υφυπουργείου Μακεδονίας-Θράκης προσβλέπει σε μια καλή συνεργασία με την κ. Κόλλια-Τσαρουχά και της ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Υπέρ ενός αυτοτελούς υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης τάχθηκε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.

Στην τελετή παρέστησαν ο δήμαρχος Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Σχετικές ειδήσεις