ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναγνωστοπούλου: Αντί να ασχοληθεί με τα κλειστά σχολεία, προκαλεί με απαλλαγή από τα Θρησκευτικά

Αναγνωστοπούλου: Αντί να ασχοληθεί με τα κλειστά σχολεία, προκαλεί με απαλλαγή από τα Θρησκευτικά

Δύο εβδομάδες έχουν περάσει από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και η κατάσταση στην εκπαίδευση μοιάζει πιο τραγική από ποτέ. Θα περίμενε κανείς, λοιπόν, ότι η νέα κυβέρνηση και δη η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να έχει σαν πρώτο μέλημά της την κάλυψη των χιλιάδων κενών και την ομαλοποίηση της κατάστασης.

Ωστόσο, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου άφησε... άφωνους τους πάντες σήμερα, Παρασκευή (25/09/2015), καθώς θεώρησε σκόπιμο να προαναγγείλει την χωρίς αιτιολόγηση απαλλαγή από τη διδασκαλία των Θρησκευτικών όσων μαθητών το επιθυμούν.

Σε συνέντευξή της στο «Κόκκινο», η υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να οφείλει να δηλώνει ο μαθητής σε δημόσιο έγγραφο το θρήσκευμά του, ώστε να εξασφαλίσει την απαλλαγή.

Όπως είπε η υπουργός, θα πρέπει να δηλώνει ο γονέας ότι θα ήθελε το παιδί του να μην κάνει Θρησκευτικά, χωρίς καμία αναφορά θετική ή αρνητική στο θρήσκευμα.

«Κακώς δεν το αλλάξαμε ως τώρα, θα το αλλάξουμε», είπε.

Και πρόσθεσε: «Το να σέβεται κανείς την εκκλησία και τις θρησκευτικές αρχές του τόπου είναι αναμφισβήτητο για όλους. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ούτε του υπουργού, ούτε δικό μου με την Εκκλησία ούτε με οποιαδήποτε θρησκευτική αρχή. Το ζήτημα όμως είναι η ταύτιση ή η σύγχυση των χώρων του θρησκευτικού με τον δημόσιο που είναι κατεξοχήν κοσμικός και ανεξίθρησκος. Σεβόμαστε τη θρησκεία, την εκκλησία, το χώρο της, αλλά υπάρχει και ένας δημόσιος χώρος που το κράτος είναι υποχρεωμένο να εξασφαλίσει την ανεξιθρησκία».

Με αγωνία περιμένουμε να μάθουμε αν οι παραπάνω απόψεις αποτελούν προσωπικές πεποιθήσεις της κ. Αναγνωστοπούλου ή βρίσκουν σύμφωνους και τους κ.κ. Φίλη και Τσίπρα.

Και, βέβαια, με αγωνία αναμένουμε την επίσημη θέση του κυβερνητικού εταίρου της κυβέρνησης και προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, ο οποίος πολλάκις έχει εναντιωθεί στις όποιες ενέργειες έχουν σκοπό να μειώσουν τη θέση του Χριστιανισμού μέσα στην ελληνική κοινωνία και οικογένεια.

Τι θα πράξει σήμερα άραγε; Θα εναντιωθεί σε μια τέτοια σκέψη ή θα προτιμήσει και πάλι «για το καλό της Ελλάδος» να μην διαταράξει τα θεμέλια της κυβέρνησης;

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν τα μέλη της κυβέρνησης ότι τέτοιες απόψεις, που αγγίζουν τα όρια του «ανθελληνισμού», είχε εκφράσει και η πρώην βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ., Μαρία Ρεπούση, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.

Θα πρέπει επιτέλους το ελληνικό πολιτικό προσωπικό να αντιληφθεί ποιος ήταν και ποιος είναι ο ρόλος της Θρησκείας σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο και να μην ξεχνά ότι η Ορθοδοξία έπαιξε σημαίνοντα ρόλο στη συνοχή του Έθνους σε κρίσιμες χρονικές περιόδους.

Τα ήθη και τα έθιμα της θρησκείας μας κράτησαν ενωμένη την ελληνική οικογένεια, το κύτταρο της κοινωνίας και δεν το χωράει ανθρώπινος νους ότι όλα θα παραδοθούν στο όνομα της παγκοσμιοποίησης.

Σχετικές ειδήσεις