ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις 18:30 ανακοινώνει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΔ

Στις 18:30 ανακοινώνει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΔ

Το απόγευμα της Πέμπτης (1/10) θα ανακοινώσει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μεϊμαράκης αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα και κατάλογο με υπογραφές, πέραν των 50 που απαιτούνται, μελών της Πολιτικής Επιτροπής χωρίς σε αυτές να περιλαμβάνονται υπογραφές βουλευτών και αυτοδιοικητικών στελεχών.

Υπενθυμίζεται, πως αύριο, Παρασκευή, (02/10/2015) λήγει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων και έτσι η κούρσα για την ηγεσία του κόμματος μπαίνει στην τελική της φάση.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους υποψηφίους, ο Άδωνις Γεωργιάδης εμφανίστηκε σήμερα αισιόδοξος για τη συλλογή των απαραίτητων υπογραφών για την υποβολή μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής της υποψηφιότητάς του.

«Πλησιάζω τον αριθμό 50. Δεν τον έχω φτάσει, αλλά είμαι κοντά. Είμαι πολύ αισιόδοξος» είπε στο Mega, ενώ σε άλλο σημείο τόνισε: «Θα τις μαζέψω, θα είμαι υποψήφιος και θα κερδίσω. Έτσι μπαίνουμε στη μάχη».

Τη μάχη των υπογραφών φαίνεται να έχει κερδίσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Έχω συγκεντρώσει τις υπογραφές αλλά δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση. Δεν έχω ζητήσει υπογραφή από κανέναν βουλευτή διότι δεν θέλω να φέρω κανέναν σε δύσκολη θέση» δήλωσε στο ραδιόφωνο του Alpha.

Επίθεση Μεϊμαράκη σε Τσίπρα

Η απόφαση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη ήταν ειλημμένη, ωστόσο, απέμενε να ανακοινωθεί. Το βράδυ της Τετάρτης, διαρροές από το περιβάλλον του, ανέφεραν ότι η ανακοίνωση θα γινόταν σήμερα (01.20.2015).

Το πρωί ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης φθάνοντας στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στη Συγγρού και ενώ οι δημοσιογράφοι θεώρησαν ότι θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος, ο μεταβατικός πρόεδρος περιορίστηκε στο να ευχηθεί καλό μήνα, να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την αύξηση των συνετελεστών ΦΠΑ στα νησιά, τη φορολογική επιβάρυνση των οικογενειών αυτό το μήνα και το μεταναστευτικό.

Σχετικές ειδήσεις