ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Στο «κόκκινο» ξανά η αντιπαράθεση για τις τηλεοπτικές άδειες

Βουλή: Στο «κόκκινο» ξανά η αντιπαράθεση για τις τηλεοπτικές άδειες

Με αντεγκλήσεις και σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους ξεκίνησε και σήμερα Τετάρτη (21/10/2015) η κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου με αντικείμενο το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες.

Όλα ξεκίνησαν, όταν ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης ανακοίνωσε ότι η Ένωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Καναλιών έκανε καταγγελία στην Κομισιόν για το νομοσχέδιο.

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση των εκπροσώπων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, οι οποίοι ζήτησαν από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά να κατατεθεί η αλληλογραφία της κυβέρνησης με την Κομισιόν και να κληθούν το ΕΣΡ και η ΕΕΤΤ.

Ο κ. Παππάς απάντησε ότι η αλληλογραφία βρίσκεται από χθες το βράδυ στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των βουλευτών και κατήγγειλε «προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων».

«Είναι το παράπονο κάποιου ιδιώτη προς τις υπηρεσίες, οι οποίες ρωτούν ποια είναι η γνώμη τους γι’ αυτά. Η επιστολή αφορά αν δύναται η ΕΡΤ να παρέχει σήμα σε τρίτους. Η προθεσμία για απάντηση είναι εντός 20 ημερών και δεν έχει περάσει», πρόσθεσε ο ίδιος.

Τα πνεύματα άναψαν όταν ο εισηγητής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης αποκάλεσε τον κ. Παππά «υπουργό – καναλάρχη». «Σας γνωρίζω από τα παλαιά χρόνια. Όμως δεν πίστευα ότι ο παλιός συμφοιτητής μου που είχαν γνωρίσει στα αμφιθέατρα έχει τόσο υψηλούς στόχους, να γίνει υπουργός – καναλάρχης», είπε χαρακτηριστικά.

Στον κ. Αυγενάκη απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος λέγοντας ότι θα πρέπει «να εξεταστούν οι ανήθικες καταγγελίες του Αυγενάκη που θεωρεί ότι όλες οι δημόσιες συναντήσεις με φορείς είναι πιέσεις, εκβιασμοί και μασάζ». Και πρόσθεσε: «Φαίνεται ότι έτσι μεγάλωσε ο Λ. Αυγενάκης». Η αντιπολίτευση έχει έρθει για να προσβάλλει την διαδικασία».

Σχετικές ειδήσεις