ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιούνκερ: Κατόρθωμα του Τσίπρα η υπογραφή μιας πιο σκληρής συμφωνίας (video)

Γιούνκερ: Κατόρθωμα του Τσίπρα η υπογραφή μιας πιο σκληρής συμφωνίας (video)

Την έκπληξή του για τους χειρισμούς της κυβέρνησης Τσίπρα την περίοδο της διαπραγμάτευσης και την απόρριψη της δικής του πρότασης για την Ελλάδα, εξέφρασε ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, μιλώντας σε γαλλογερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο ARTE, που έγινε στο πλαίσιο ενός γενικότερου ντοκιμαντέρ για τη χώρα μας, ο πρόεδρος της Κομισιόν χαρακτήρισε ως «κατόρθωμα» το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας απέρριψε τη δική του πρόταση, διενήργησε δημοψήφισμα και ένα μήνα αργότερα πρότεινε στους εταίρους μια «χειρότερη πρόταση». Συνεχίζοντας την αναφορά του στις διαπραγματεύσεις, ο Γιουνκέρ ισχυρίστηκε ότι «η Ελλάδα δεν είχε στρατηγική, τη σχεδίαζε μέρα με τη μέρα».

Στο ντοκιμαντέρ μίλησε επίσης και ο Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «οι Έλληνες ήθελαν να εξαντλήσουν τον χρόνο. Πίστευαν ότι το σενάριο του Grexit θα μας τρόμαζε και θα αναγκαζόμασταν να υποχωρήσουμε».

Ο Επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης υποστήριξε επίσης ότι ο μεν Γιάνης Βαρουφάκης δεν πήγαινε στις Βρυξέλλες για να διαπραγματευθεί, καθώς επίσης και ότι ο Νίκος Παππάς δεν άφηνε τον Αλέξη Τσίπρα να διαπραγματευθεί με τους εταίρους.

Σχετικές ειδήσεις