ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαρανταοκτώ ώρες για 48 προαπαιτούμενα

Σαρανταοκτώ ώρες για 48 προαπαιτούμενα

Λίγες ώρες έχει ακόμα η κυβέρνηση για να κλείσει όλες τις εκκρεμότητες με τα προαπαιτούμενα και να καταφέρει να εξασφαλίσει τα 2 δισ. ευρώ της δόσης που αναλογεί στην ελληνική πλευρά.

ΔΑΜΟΚΛΕΙΟΣ ΣΠΑΘΗ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ - ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΚΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ «ΞΕΚΛΕΙΔΩΝΕΙ» Η ΔΟΣΗ

Στόχος είναι ως την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου το βράδυ να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι ρυθμίσεις για σοβαρά θέματα όπως η ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, τα ισοδύναμα για να μην εφαρμοστεί το ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση και να βρεθεί μια λύση για τα λεγόμενα «κόκκινα δάνεια».

Αυτό μάλιστα το θέμα αποτελεί σημείο τριβής με τους δανειστές, καθώς οι πρώτες συζητήσεις του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τους εκπροσώπους των Θεσμών κατέληξαν σε αδιέξοδο.

Οι ανησυχίες της κυβέρνησης είναι κατά βάσιν δύο: Να αναβληθεί για μια ακόμα φορά το Euroworking Group και να «κολλήσει» και πάλι η αξιολόγηση.

Η δεύτερη – και σοβαρότερη - είναι να καθυστερήσει η ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών και να γίνει ορατός ο κίνδυνος κουρέματος των καταθέσεων των πολιτών.

Μάλιστα, οι φόβοι αναζωπυρώθηκαν μετά τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις περί ενδεχομένου «κουρέματος» καταθέσεων.

Ο κ. Ντομπρόβσκις έχει προειδοποιήσει μάλιστα ότι η εκταμίευση της υποδόσης των 2 δις. είναι συναρτώμενη με την αξιολόγηση και έχει διευκρινίσει πως τα προαπαιτούμενα είναι συνολικά 48 και πρέπει να εκπληρωθούν όλα.

Σχετικές ειδήσεις