ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Γιάνης Βαρουφάκης δηλώνει περήφανος για την Άνγκελα Μέρκελ

Ο Γιάνης Βαρουφάκης δηλώνει περήφανος για την Άνγκελα Μέρκελ

Μια εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στη Deutsche Welle, ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης συνέχισε την παρουσία του σε ευρωπαϊκά μέσα μαζικής ενημέρωσης, δίνοντας συνέντευξη στην ηλεκτρονική μορφή του γερμανικού μιντιακού κολοσσού.

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο πρώην υπουργός δήλωσε ότι «δεν θα πετύχει και το ξέρει».

Για την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Οικονομικών, επεσήμανε ότι «παραιτήθηκα γιατί δεν ήμουν προετοιμασμένος να υπογράψω ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που ήταν αδύνατο να εφαρμοστεί.

Ο Τσίπρας το είπε ξεκάθαρα ότι αναγκάστηκε να το αποδεχτεί, αν και δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να εφαρμοστεί. Και τώρα βρισκόμαστε στην ανόητη θέση που όλες οι δυνάμεις στην Ευρώπη - συμπεριλαμβανομένων του ΔΝΤ, της ΕΚΤ, των Γερμανών και της ελληνικής κυβέρνησης - παριστάνουν ότι θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα το οποίο όλοι ξέρουν ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Αρνήθηκα να συμμετέχω σε αυτές τις γελοιότητες κι έτσι παραιτήθηκα».

Απαντώντας στην ερώτηση, «πώς είναι οι σχέσεις σας τώρα με τον Έλληνα πρωθυπουργό;», ο Γιάννης Βαρουφάκης υποστήριξε ότι δεν έχει ανταλλάξει ούτε κουβέντα με τον Αλέξη Τσίπρα.

Το πολιτικό πρόσωπο για το οποίο ο πρώην υπουργός μιλάει με τα καλύτερα λόγια είναι η Άνγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι είναι «περήφανος» γι' αυτήν. Αναφερόμενος στην πολιτική που ακολουθεί η Γερμανίδα καγκελάριος στο θέμα των προσφύγων τονίζει «η στάση της Μέρκελ απέναντι στους πρόσφυγες μπορεί να είναι προάγγελος καλών πραγμάτων στην Ευρώπη».

Σχετικές ειδήσεις