ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στελέχη της Λαϊκής Ενότητας στην τουρκική ασφάλεια της Κωνσταντινούπολης

Στελέχη της Λαϊκής Ενότητας στην τουρκική ασφάλεια της Κωνσταντινούπολης

Στην τουρκική ασφάλεια βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας, που βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη με την ιδιότητα των διεθνών παρατηρητών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας, αντιπροσωπεία της, αποτελούμενη από τους Θέμη Τζήμα και Γρηγόρη Ζαρωτιάδη, βρισκόμενοι στην Κωνσταντινούπολη, με την ιδιότητα των διεθνών παρατηρητών, προσήχθησαν και κρατήθηκαν από την τουρκική ασφάλεια σήμερα το μεσημέρι, όπου τους αφερέθησαν διαβατήρια και ταυτότητες.

Κατόπιν παρέμβασης των Τουρκικών πολιτικών οργανώσεων της Αριστεράς, αφέθηκαν ελεύθεροι και τους επεστράφησαν τα διαβατήρια και οι ταυτότητες τους.

Το συμβάν αυτό πήρε μεγάλη δημοσιογραφική έκταση από τα Τουρκικά ΜΜΕ, που στηλίτευσαν το γεγονός της παρεμπόδισης των Ελλήνων παρατηρητών εκπροσώπων της Λαϊκής Ενότητας στην Κωνσταντινούπολη.

Η άλλη αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας στην πόλη Ιγκρέτ στην ανατολική Τουρκία παρευρέθηκε σε σειρά εκλογικών κέντρων στην πόλη, όπου διαπίστωσε την ομαλή ροή των ψηφοφόρων χωρίς προβλήματα.

Μόλις επιστρέψουν οι αντιπροσωπείες της ΛΑ.Ε από τις δυο πόλεις της Τουρκίας θα δώσουν συνέντευξη τύπου στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

Σχετικές ειδήσεις