ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Γιώργος φώναξε την παρέα του στον Αστέρα

Ο Γιώργος φώναξε την παρέα του στον Αστέρα
Με δευτεροκλασάτους – ως επί των πλείστων – σοσιαλιστές...

Με δευτεροκλασάτους – ως επί των πλείστων – σοσιαλιστές από τριτοκοσμικές χώρες θα περάσει αυτό το διήμερο ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου στον Αστέρα της Βουλιαγμένης στο πλαίσιο της σύγκλισης της Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Αν εξαιρέσει κανείς τον Πρόεδρο του Ιράκ Τζαλάλ Ταλαμπανί και τον Πρόεδρο της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς, άντε και τον αναπληρωτή υπουργό Διεθνών Σχέσεων της Κίνας Λιου Τζιέγι, τους υπόλοιπους δεν τους ξέρει η μάνα τους…

Για παράδειγμα στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ στον Ίντερνετ για τις χώρες Αίγυπτο, Τυνησία, Υεμένη, Αλγερία και Μαρόκο δεν αναφέρονται καν τα ονόματα των συμμετεχόντων. Το γεγονός αυτό προφανώς είναι αγενές και μάλλον οι προσκεκλημένοι δεν θα αισθάνονταν ιδιαίτερα τιμητικά, αλλά επιπλέον «πονηρεύει» το αναγνώστη για τη μεθόδευση να υπάρξει μεγάλος κατάλογος χωρών, οι εκπρόσωποι των οποίων πιθανώς να μην εκφράζουν και τίποτα στις χώρες τους. Όσον αφορά στις χώρες τις Λατινικής Αμερικής, της Ασίας και της Αφρικής αναφέρεται αορίστως πως θα συμμετέχουν «υψηλόβαθμα στελέχη κομμάτων». Το πόσο υψηλόβαθμα είναι και δεν αναφέρονται δεν χρειάζεται να το επισημάνουμε.

Πέραν όλων αυτών, από την Κύπρο έρχεται ο κ. Γιαννάκης Ομήρου, από το Ισραήλ ο πρόεδρος του εργατικού κόμματος και από την Φιλανδία ο πρόεδρος της Βουλής. Τέλος έρχονται από τον Καναδά ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και από την Νότια Αφρική ο υφυπουργός Εξωτερικών.

Ο κ. Παπανδρέου αρέσκεται πάντα να βρίσκεται ανάμεσα σε ξένους πολιτικούς, μόνο που δεν αντιλαμβάνεται πως τη δεδομένη στιγμή με τις προσωπικότητες που κατάφερε να φέρει, δεν αναβαθμίζει την εικόνα του στο εσωτερικό, αλλά αγγίζει τα όρια του γραφικού στο εσωτερικό. Μάλιστα η συγκεκριμένη προσπάθεια επίδειξης των διεθνών επαφών του πραγματοποιείται στη χλιδή του Αστέρα της Βουλιαγμένης, δύο ημέρες αφού ψηφίστηκε το επαχθέστερο νομοσχέδιο όλων των χρόνων, το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Η επιδίωξή του να αναδειχθεί από συναντήσεις με αμφιβόλου σημασίας προσωπικότητες από τον υπόλοιπο κόσμο το μόνο που δείχνει είναι ότι δεν έχει αποκτήσει ακόμα αίσθηση χώρας.