ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαϊκή Ενότητα: Όνειδος και προσβολή η διάλυση της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος

Λαϊκή Ενότητα: Όνειδος και προσβολή η διάλυση της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος

Για «μια αυταρχική και αυθαίρετη απόφαση» του προέδρου της Βουλής με την οποία «επιχειρεί να βάλει ταφόπετρα σε κάθε διεκδίκηση για “κούρεμα” του ελληνικού χρέους», κάνει λόγο η Λαϊκή Ενότητα, σχολιάζοντας την απόφαση του Νίκου Βούτση να διαλύσει την Επιτροπή Αλήθειας της Βουλής για το δημόσιο χρέος.

Στη σχετική ανακοίνωση της ΛΑΕ, η οποία μιλά και για «εξόφληση γραμματίων προς τους πιστωτές», αναφέρονται και τα εξής, μεταξύ άλλων: «Συνιστά όνειδος και προσβολή στο χειμαζόμενο ελληνικό λαό η απόφαση του προέδρου της Βουλής, η οποία ελήφθη ανήμερα της μεγάλης επιτυχημένης Γενικής Απεργίας, με την οποία διαλύεται η Επιτροπή Αλήθειας της Βουλής για το δημόσιο χρέος».

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «η Επιτροπή Αλήθειας της Βουλής τεκμηρίωνε με πραγματικά δεδομένα και σε επιστημονική βάση ότι το χρέος είναι απεχθές, επονείδιστο και μη βιώσιμο».

Τέλος η ΛΑΕ εκφράζει την ανησυχία της για το τι προτίθεται να κάνει ο πρόεδρος εκ μέρους της Βουλής για τη διεκδίκηση του κατοχικού δανείου και των γερμανικών επανορθώσεων. «Μήπως και αυτές οι διεκδικήσεις έγιναν “καπνός” για να μη διαταράσονται οι φιλικές σχέσεις με Μέρκελ και Σόϊμπλε;», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικές ειδήσεις