ΠΟΛΙΤΙΚΗ

180 ψήφοι φέρνουν …εκλογές

180 ψήφοι φέρνουν …εκλογές
Αποφασισμένος να καταψηφίσει το φθινόπωρο τη νέα δανειακή σύμβαση είναι ο πρόεδρος της ΝΔ...

Στην απόφασή του να καταψηφίσει το φθινόπωρο τη νέα δανειακή σύμβαση αν δεν αλλάξει ριζικά η κατεύθυνση της κυβερνητικής πολιτικής, προτίθεται να εμείνει ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο αρχηγός της ΝΔ επέλεξε να προλάβει πιθανό δίλημμα, ξεκαθαρίζοντας εγκαίρως τη στάση του, προκειμένου, προφανώς, να μη χρεωθεί προσωπικά το…σύρσιμο της χώρας σε εκλογές και την «πτώση» της κυβέρνησης αλλά και με σκοπό, μια τέτοια εξέλιξη, να την αποτιμήσει ως δραπέτευση Παπανδρέου.

«Ακούμε τώρα να μας ’’απειλείτε’’ ότι θα φέρετε, το λεγόμενο Μνημόνιο ΙΙ, με 180 ψήφους… Μην κουράζεστε. Σας το λέμε ξεκάθαρα και σας το λέμε από τώρα, για να κάνετε τους λογαριασμούς σας. Εμείς, αν δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά η κατεύθυνση της πολιτικής, θα το καταψηφίσουμε και τότε. Και με 180 και με 250 και με... 300 να το φέρετε! Το καταλάβατε;», είπε εμφατικά, την Πέμπτη, στη Βουλή, ξεκαθαρίζοντας πως η ΝΔ, δεν δέχεται εκβιασμούς.

Την πρόθεσή του να καταψηφίσει το Μνημόνιο ΙΙ, επανέλαβε και μέσω της Real News, καθιστώντας ουσιαστικά σαφές, σε εγχώρια και μη ώτα, πως δεν πρόκειται να μετακινηθεί από την ήδη εκφρασμένη θέση του.

Στη «Συγγρού», πιστεύουν πως η σκληρή στάση Σαμαρά είναι δείγμα συνέπειας και για αυτό θεωρούν ότι τα δημοσκοπικά «κέρδη» θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, υποχρεώνοντας από Σεπτέμβρη την κυβέρνηση να σκεφθεί ξανά και ξανά την προσφυγή στις κάλπες πριν πάρει την οριστική της απόφαση.

Ωστόσο, επιμένουν στο δικό τους αίτημα για εκλογές ώστε να αλλάξει η πολιτική μια ώρα αρχύτερα, ενώ θεωρούν ότι οι εξελίξεις τους θερινούς μήνες και η πίεση της κοινωνίας, θα οδηγήσουν προς τα εκεί τις εξελίξεις.