ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: «ΟΧΙ» στα σενάρια οικουμενικής

Τσίπρας: «ΟΧΙ» στα σενάρια οικουμενικής

«Ναι» στη διεύρυνση της πλειοψηφίας, αλλά με δική του πρωτοβουλία και στον «κατάλληλο χρόνο»

Συζητά για τη Φώφη – Αποκλείει το Ποτάμι

Κατηγορηματικός στην άρνηση των σεναρίων για «οικουμενική κυβέρνηση» εμφανίζεται ο Αλ. Τσίπρας, όπως τονίζει σε στενούς συνεργάτες του μετά και την ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα που περιόρισε την κυβερνητική πλειοψηφία στους 153 βουλευτές.

Ο πρωθυπουργός αποδίδει την κυκλοφορία αυτών των σεναρίων, σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες μας, σε κύκλους νταβατζήδων οι οποίοι –όπως τονίζει- θέλουν μια κυβέρνηση ελεγχόμενη ώστε να μπλοκάρουν πρωτοβουλίες όπως την προκήρυξη των τηλεοπτικών συχνοτήτων αλλά και την έρευνα της Δικαιοσύνης για τα θαλασσοδάνεια των εκδοτών.

Και αυτό έχει την ιδιαίτερη σημασία του, διότι ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι ασκούνται πιέσεις για να μην προχωρήσει αυτή η έρευνα, ακόμα και εκβιασμοί σε βάρος υπουργών όπως οι Ν. Παππάς και Χρ. Σπίρτζης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Αλ. Τσίπρα, παρά την απώλεια δύο βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας, η πλειοψηφία αυτή δεν θα χαθεί λόγω των κρίσιμων προσεχών νομοσχεδίων που αφορούν στο ασφαλιστικό και τους αγρότες.

Πιστεύει ότι δεν θα υπάρξουν νέες απώλειες, παρά τους ευσεβείς πόθους των κύκλων των νταβατζήδων και παρά το γεγονός ότι αυτά τα σενάρια στηρίχτηκαν και στη Βουλή από πολιτικούς, όπως οι Β. Βενιζέλος, Β. Λεβέντης κ.α.

Παρόλα αυτά ο πρωθυπουργός, όπως μας επεσήμανε συνεργάτης του, επιθυμεί στο μέλλον τη διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, στα πλαίσια ευρύτερων συναινέσεων που είναι αναγκαίες λόγω της κρισιμότητας των στιγμών.

Άλλωστε την ανάγκη συνεννόησης και συναινέσεων την επεσήμανε και στην τελευταία συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τον οποίο διατηρεί μια πάρα πολύ καλή σχέση.

Ωστόσο αυτή τη διεύρυνση τη θέλει στον «κατάλληλο χρόνο» και κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας.

Δεν θέλει δηλαδή να έρθει ως αποτέλεσμα δικής του αδυναμίας ή κατόπιν πιέσεων από εξωπολιτικά κέντρα. Και φυσικά τη θεωρεί αποτέλεσμα ώριμων διαβουλεύσεων και όχι εντολής νταβατζήδων.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, συζητά μια πιθανή συνεργασία στο μέλλον με τη Φώφη Γεννηματά, αλλά αποκρούει κατηγορηματικά συνεργασία με το Ποτάμι, πολύ περισσότερο που θεωρεί τις επιλογές αυτού του κόμματος ως καθοδηγούμενες απ’ τη διαπλοκή αλλά και την πορεία του διαρκώς φθίνουσα...

Σχετικές ειδήσεις