ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προϋπολογισμός 2016: Σταθάκης - Έχω μόνον τέσσερα ακίνητα! (vid)

Προϋπολογισμός 2016: Σταθάκης - Έχω μόνον τέσσερα ακίνητα! (vid)

Στην υπόθεση των 37 ακινήτων που δεν είναι ακίνητα, αλλά αγροτεμάχια επέμεινε κατά την διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για μια ακόμη φορά ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης.

Ο Γιώργος Σταθάκης ξεκίνησε την ομιλία του αστειευόμενος για τον «βομβαρδισμό» του twitter με εναντίον του αναρτήσεις για την περίφημη υπόθεση των 37 ακινήτων για τα οποία ισχυρίζεται πως είναι αγροτεμάχια, ανήκουν στη σύζυγό του και πως η ιδιοκτησία τους βρίσκεται στα δικαστήρια από το 2004. Αναφέρθηκε σε ένα μία ανάρτηση την οποία χαμογελώντας, χαρακτήρισε «σκληρή» και η οποία έλεγε: «Ο Σταθάκης τα ξεχνάει όλα εκτός από το αλτσχάιμερ»!

Ξεκαθάρισε ο υπουργός ότι δεν θα έμπαινε καν στην διαδικασία να ξεκαθαρίσει την αλήθεια γύρω από το μεγάλο ψέμα, όπως χαρακτήρισε την υπόθεση των ακινήτων, εάν δεν το είχε οικειοποιηθεί η Νέα Δημοκρατία.

«Σήμερα, όμως, καλούμε να διορθώσω το μέγα ψέμα καταθέτοντας στοιχεία στη Βουλή τα οποία περιλαμβάνουν και προσωπικά δεδομένα, αλλά οφείλω να το πράξω», είπε ο υπουργός από το βήμα της Βουλής.

Ο Γιώργος Σταθάκης αναφέρθηκε στα ακίνητά του: Έχω τέσσερα ακίνητα, τρία από κληρονομιά: ένα διαμέρισμα, ένα μαγαζί, ένα εξοχικό και ένα σπίτι στην Αθήνα (50-50 με την σύζυγό μου). «Είναι τέσσερα και όχι 44!», συμπλήρωσε χαμογελαστός ο υπουργός Οικονομίας.

Για την υπόθεση των… 37 ακινήτων, υποστήριξε πως δεν είναι ακίνητα, αλλά αγροτεμάχιας κληρονομιάς σε ορεινή Κορινθία και ορεινή Αρκαδία, τα οποία βρίσκονται στα δικαστήρια.

Πόσο ΕΝΦΙΑ πληρώνει γι’ αυτά; Από 0,34 λεπτά μέχρι και περίπου δύο ευρώ, υποστήριξε ο Γιώργος Σταθάκης.

«Δεν τα δήλωσα το 2012 διότι δεν ήξερα αν έπρεπε να τα δηλώσω (καθώς η υπόθεση βρίσκεται στα δικαστήρια). Αυτή είναι η αλήθεια», είπε και επανέλαβε πως: «Δεν θα έμπαινα στον κόπο να διορθώσω αυτήν την απρέπεια εάν δεν το οικειοποιείτο η Νέα Δημοκρατία εναντίον μας για να κάνει επίθεση περί ηθικής και αριστεράς».

Σ.σ., για την υπόθεση της καταγραφής των 800.000 στο Πόθεν Έσχες του 2011, η αλήθεια είναι ότι δεν… θυμόμαστε να είπε κάτι γι’ αυτό!

Σχετικές ειδήσεις