ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζητιανιά Καρχιμάκη από τους «Αγανακτισμένους»

Ζητιανιά Καρχιμάκη από τους «Αγανακτισμένους»
Τη χειρότερη εκδοχή του θράσους και του πολιτικού...

Ρεπορτάζ: Βελισσάριος Δραγάτσης

Τη χειρότερη εκδοχή του θράσους και του πολιτικού λαϊκισμού προάγει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται στη δεινότερη θέση της νεώτερης ιστορίας μετά τη χρεωκοπία του 1893, ο γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος κ. Μιχάλης Καρχιμάκης απέστειλε επιστολές στα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ αναγγέλλοντας… οικονομική εκστρατεία ενίσχυσης του κόμματος!

Λίγες ημέρες μετά την αναγγελία δυσβάσταχτων και ακραιφνώς αντιλαϊκών μέτρων προς όφελος των μεγάλων πολυεθνικών, των δανειστών της χώρας και των πολιτικών ιερατείων της Ε.Ε. που υποθηκεύουν την κυριαρχία της Ελλάδος, ο κ. Καρχιμάκης παριστάνει ότι ζει στη φανταστική χώρα του Ποτέ. Σε απόλυτη ταύτιση με όσους προκαλούν την οικονομική ασφυξία στη μεσαία και τις χαμηλότερες τάξεις, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ έρχεται και ζητεί συνδρομή από αγρότες, εργάτες, φοιτητές, συνταξιούχους, εργαζομένους και μισθωτούς υπέρ του ΠΑΣΟΚ.

Στο όνομα της χρηματικής αιμοδοσίας, ο κ. Μιχάλης Καρχιμάκης συνέταξε επιστολή στην οποία αναφέρει ότι η μεγάλη δύναμη του ΠΑΣΟΚ, από την ημέρα της ίδρυσής του έως σήμερα, ήταν και παραμένει η βάση του. Βεβαίως πρόκειται για την κομματική βάση από τις λαϊκές και δοκιμαζόμενες κοινωνικές τάξεις από τις οποίες, οι πολιτικοί αυτάδελφοι του κ. Καρχιμάκη προσπαθούν να καλύψουν τα χρέη και τις ζημιές που προκάλεσαν στη χώρα.

Η επιτομή της ειρωνείας

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ παραδίδει μάλιστα μαθήματα ειρωνείας. Όταν μάλιστα αναφέρει ποιοι είναι εκείνοι που θα στηρίξουν την οικονομική εξόρμηση του κυβερνώντος κόμματος, ο κ. Καρχιμάκης επισημαίνει πως είναι: «Οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που πιστεύουν και στηρίζουν το όραμα της Αλλαγής της Ελλάδας. Οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που πιστεύουν και στηρίζουν τη μεγάλη προσπάθεια του Προέδρου μας και Πρωθυπουργού της χώρας Γιώργου Παπανδρέου να σώσει τη χώρα από τη χρεωκοπία και να την αλλάξει ριζικά, διασφαλίζοντας ότι δεν θα βρεθούμε ποτέ ξανά στην κατάσταση που μας οδήγησαν οι εγκληματικές πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας».
Η απαίτηση για οικονομική ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ βαφτίστηκε μάλιστα «ενέργεια πολιτική», η οποία προφανώς και θα αποτελεί ηθική αυτουργία στο εθνικό έγκλημα που επιτελεί η σημερινή κυβέρνηση εις βάρος της χώρας και του Ελληνισμού συνολικώς. Αν και η αλαζονεία της εξουσίας φαίνεται να έχει επηρεάσει τον κ. Καρχιμάκη, ο οποίος συμπλέει απολύτως με τις απόψεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θεόδωρου Πάγκαλου με τον τρόπο που εκφράζει την έκκληση για ελεημοσύνη από τους αγανακτισμένους χαμηλοσυνταξιούχους, φοιτητές και συνταξιούχους.

«Όλοι μας οφείλουμε να συμβάλουμε στην πολιτική και την οικονομική ισχύ των Οργανώσεων και των Οργάνων του Κινήματος» επισημαίνει ο κ. Μιχάλης Καρχιμάκης, ως πολιτικός διακονιάρης μιας κυβέρνησης που μετατρέπει σε επαίτες το πιο παραγωγικό και το πιο δοκιμασμένο ανθρώπινο δυναμικό της.

Τα δημόσια Ταμεία

Ίσως θα ήταν σκόπιμο να μας ενημερώσει ο κ. Καρχιμάκης ποιοι υπουργοί, υφυπουργοί, (νυν και πρώην) βουλευτές και ευρωβουλευτές, έμμισθα στελέχη του Κράτους, καθώς και έμμισθα αιρετά στελέχη της Αυτοδιοίκησης έδωσαν από 100 – 400 ευρώ που ορίζεται από τη συνδρομή τους. Επίσης θα πρέπει να διασταυρωθεί αν τα έδωσαν από την τσέπη τους ή από τα δημόσια ταμεία. Στην πρώτη περίπτωση ενδεχομένως να γίνει πιστευτός.

Στην άλλη περίπτωση θα επιβεβαιώσει την αίσθηση που έχει καλλιεργηθεί στη βάση του ΠΑΣΟΚ ότι για άλλη μια φορά, ένας γραμματέας του κόμματος καλείται να αποδείξει πόσο συντηρητική, αντιλαϊκή και αυταρχική αντίληψη διέπει το σημερινό κυβερνών κόμμα. Ένα κόμμα που υποσχέθηκε εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία και κοινωνική δικαιοσύνη για να γραπώσει την εξουσία ώστε να επιβάλλει την εθνική ταπείνωση, τη λαϊκή δουλεία σε ξένους πάτρωνες και την κοινωνική καταδυνάστευση κι υποδούλωση από ξένα κέντρα.

Μπράβο σας κ. Καρχιμάκη!

Δείτε στα pdf τι γράφει η επιστολή Καρχιμάκη και τι οικονομικές απαιτήσεις έχει ο κ. Γιώργος Παπανδρέου για τον κορβανά του κυβερνώντος κόμματος.