ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σέλινγκ: Η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο

Σέλινγκ: Η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο

Θετικό βήμα χαρακτήρισε την ψήφιση του προϋπολογισμού ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Χανς Γεργκ Σέλινγκ, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η Αθήνα «βαδίζει σε καλό δρόμο»

Σε δηλώσεις του σε Αυστριακούς δημοσιογράφους πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Eurogroup, στις Βρυξέλλες, ο κ. Σέλινγκ σημείωσε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν δύσκολοι τομείς, ενώ και οι πλειοψηφίες στην ελληνική Βουλή είναι οριακές, ωστόσο ένα θετικό μήνυμα είναι ότι η Ελλάδα ψήφισε τον προϋπολογισμό και βρίσκεται σε καλό δρόμο να εκπληρώσει και τα τελευταία σημεία.

Εάν αληθεύει αυτό που δηλώνουν οι ειδικοί, ότι δηλαδή η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν χρειάζεται τα ποσά που είχαν αρχικά προβλεφθεί, τότε «είμαι αισιόδοξος, πως η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Χανς Γεργκ Σέλινγκ.

Όπως, επίσης, ανέφερε, θετικές είναι οικονομικές προοπτικές γενικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με το 2015 να είναι μια καλύτερη χρονιά από ό,τι αναμενόταν, ενώ καλή είναι η προοπτική για το 2016, ο ρυθμός ανάπτυξης εμφανίζεται ανοδικός, και ως εκ τούτου ο ίδιος εκφράζει αισιοδοξία και για την επόμενη χρονιά.

Σε σχέση με τα πρόσφατα μέτρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο Χανς Γεργκ Σέλινγκ επισήμανε ότι δεν βλέπει κάποιες αρνητικές αντιδράσεις, και πως μπορεί μεν να απέτυχε ο στόχος της ΕΚΤ για άνοδο του πληθωρισμού στις δύο ποσοστιαίες μονάδες, ωστόσο «όλα τα άλλα μέτρα είχαν επιτυχία».

Σχετικές ειδήσεις